Acasă Stirile zilei Social TITANICUL de ROMANIA! Tragedia navala care a marcat ISTORIA tarii noastre: ”CADAVRELE...

TITANICUL de ROMANIA! Tragedia navala care a marcat ISTORIA tarii noastre: ”CADAVRELE pluteau pe apa”! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La 10 septembrie 1989 a avut loc o tragedie navala care marcat istoria tarii noastre, nava Mogosoaia scufundandu-se in Tulcea, unde au murit aproximativ 200 de oameni. De aceea este numit si Titanicul de Romania.

Catastrofa s-a produs din cauza cetii, atunci cand nava Mogosoaia a fost lovita de un impingator bulgaresc si ulterior s-a scufundat.

Unul dintre supravietuitori, Teodor Neagu, a povestit cum nava romaneasca a pornit catre Grindu. In timpul calatoriei a auzit sirena si si-a dat seama ca se intampla ceva. Vazand ca impingatorul bulgaresc se indreapta amenintator catre ei, omul a inteles ca cele doua nave se vor ciocni. Faptul ca a ales sa sara pe barja celorlalti, cu putin timp inainte de coliziune, i-a salvat viata.

Atunci, Teodor Neagu a vazut ceea ce avea sa devina cea mai mare tragedie navala romaneasca. ”Mogosoaia” a disparut sub ape in doar cateva minute, iar toti cei aproape 200 de pasageri au murit. Desi nava era sub ape, vocile disperate ale pasagerilor inca se auzeau, alaturi de sunetele metalice ale vaporului.

Dunarea s-a transformat intr-un fluviu al mortii. Cadavrele erau de negasit. Au inceput sa apara la suprafata apei in clipa atunci cand s-a inceput scoaterea navei din apa. Scafandrilor le era teama sa infrunte apa aceea vestita pentru curentul puternic. Sunt voci care spun ca aceia dintre scafandrii care s-au incumetat sa infrunte apele au fost terifiati de ceea ce au descoperit sub ape si au albit. Chipurile copiilor morti care au ramas prinsi in geamurile navei in timp ce incercau disperati sa se salveze le-au dat scafandrilor cosmaruri multi ani dupa incident.

Marinarii povestesc si acum de cele intamplate in urma cu 25 de ani. In timp ce incercau sa adune cadavrele din apa, altele se agatau de ancore. Imaginile erau terifiante, la suprafata apei iesind mai mereu alte cadavre. Rudele nu isi puteau recunoaste membrii familiei, caci deja toti mortii semanau intre ei. Pe apa pluteau zeci de cadavre umflate si desfigurate.

Ciorchini de oameni cu trupurile deformate, umflate si desfigurate. O mama murise tinandu-si copilul in brate, mort si el. Privelistea era atat de marcanta, incat politisti sau militari au lesinat la fata locului.

Astazi se implinesc 25 de ani de la tragicul eveniment.

Sursa: observator.tv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos