Socul scumpirilor la combustibili este insotit de o alta pilula amara pentru soferii sub 30 de ani. Pentru toti acestia, cotatiile asiguratorilor pe zona RCA au crescut substantial fata de luna octombrie a anului trecut, potrivit Economica.net.

Astfel, daca nu ai inca 30 de ani si conduci un Logan de 1,6 litri si 90 de cai putere, vei plati, in medie, circa 2.000 de lei pe an adica de aproximativ patru ori mai mult decat in 2013.

Masurile dure luate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in ultimul an, mai ales retrgerea temporara a dreptului de vinde RCA pentru Euroins si punerea sub administrare speciala a liderului pietei, Astra, nu au ramas fara efecte asupra preturilor pentru asigurari.

Polita RCA s-a scumpit semnificativ in ultimele sase luni, mai ales in cazul tinerilor sub 30 de ani. Concret, in acest moment, un tanar de 26 de ani care conduce un Logan cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri si o putere de 90 de cai va plati cel putin 1.400 de lei pe polita obligatorie.

Aceasta suma este insa valabila doar in cazul Astra Asigurari, intrucat toate celelalte societati de asigurare coteaza la peste 2.000 de lei. Astfel, al doilea cel mai bun pret din piata este cel oferit de City Insurance, care vinde cu 2.100 de lei, urmat de Asirom care coteaza la 2.200 de lei.

Euroins, societate care vindea traditional la cele mai mici preturi a facut un pas mare in spate cel putin in ceea ce priveste tinerii. Societatea cu actionari bulgari are cele mai mari preturi ajungind si la 3.900 de lei, in cazul tinerilor din Constanta.

Tinerii sub 30 de ani platesc cel mai mult pentru ca pe segmentul de varsta 18-30 de ani sunt cele mai multe accidente. La polul opus, persoanele cu varsta in jur de 60 de ani au diverse facilitati si sunt cele mai curtate de catre asigurator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.