Mircea Sandu, preşedintele FRF, a anunţat că sezonul 2012-2013 al Ligii I se va disputa cu doar 17 echipe, în condiţiile în care FC Timişoara, care şi-a asigurat un loc promovabil în Seria a II-a a Ligii a II-a, nu are drept de promovare, deoarece şi-a retras dosarul de licenţiere. Mircea Sandu este unul dintre susţinătorii ai reducerii numărului de echipe din primul sezonşi i-a convins, deja, pe oamenii din fotbal să accepte ca în sezonul viitor Liga I să aibă doar 17 echipe.

„Problema asta cu 17 echipe în Liga 1 o voi susţine să rămână, pentru că aşa prevede regulamentul. Nu există locuri vacante. Dacă altcineva vine cu altceva, pot să declar că e un abuz sau un act de corupţie. Că sunt 17, că rămâneau 15 dacă nu luau licenţa, nu contează. Nu mai pătrunde altcineva, asta e regula şi trebuie s-o respectăm”

a spus Mircea Sandu.

Decizia ar putea fi schimbată în Comitetul Executiv la sugestia lui Dumitru Dragomir. Şeful LPF a vândut drepturile de televizare ale Ligii I pe o sumă imensă, iar acum se vede în situaţia de a oferi doar opt meciuri pe etapă, în loc de nouă. Acest lucru va anula practic şi algoritmul primelor opţiuni, caz în care este de aşteptat o reacţie dură a televiziunilor care au cumpărat meciurile, Digi Sport, Dolce Sport şi Antena 1. Din acest motiv, Dragomir a avut deja câteva contre cu Mircea Sandu. Şeful LPF vrea 18 echipe şi a propus un baraj în trei, între locul 15 din liga I şi locurile 3 din cele două serii ale Ligii a II-a. Propunerea are şanse mici de reuşită, deoarece Mircea Sandu are controlul în Comitetul Executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.