Acasă Stirile zilei FC Timişoara nu promovează, Mircea Sandu vrea 17 echipe în Liga 1

FC Timişoara nu promovează, Mircea Sandu vrea 17 echipe în Liga 1

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a anunţat că sezonul 2012-2013 al Ligii I se va disputa cu doar 17 echipe, în condiţiile în care FC Timişoara, care şi-a asigurat un loc promovabil în Seria a II-a a Ligii a II-a, nu are drept de promovare, deoarece şi-a retras dosarul de licenţiere. Mircea Sandu este unul dintre susţinătorii ai reducerii numărului de echipe din primul sezonşi i-a convins, deja, pe oamenii din fotbal să accepte ca în sezonul viitor Liga I să aibă doar 17 echipe.

„Problema asta cu 17 echipe în Liga 1 o voi susţine să rămână, pentru că aşa prevede regulamentul. Nu există locuri vacante. Dacă altcineva vine cu altceva, pot să declar că e un abuz sau un act de corupţie. Că sunt 17, că rămâneau 15 dacă nu luau licenţa, nu contează. Nu mai pătrunde altcineva, asta e regula şi trebuie s-o respectăm”

a spus Mircea Sandu.

Decizia ar putea fi schimbată în Comitetul Executiv la sugestia lui Dumitru Dragomir. Şeful LPF a vândut drepturile de televizare ale Ligii I pe o sumă imensă, iar acum se vede în situaţia de a oferi doar opt meciuri pe etapă, în loc de nouă. Acest lucru va anula practic şi algoritmul primelor opţiuni, caz în care este de aşteptat o reacţie dură a televiziunilor care au cumpărat meciurile, Digi Sport, Dolce Sport şi Antena 1. Din acest motiv, Dragomir a avut deja câteva contre cu Mircea Sandu. Şeful LPF vrea 18 echipe şi a propus un baraj în trei, între locul 15 din liga I şi locurile 3 din cele două serii ale Ligii a II-a. Propunerea are şanse mici de reuşită, deoarece Mircea Sandu are controlul în Comitetul Executiv.