Acasă Sanatate Tii POST in perioada asta? Care sunt alimentele care trebuie EVITATE pentru...

Tii POST in perioada asta? Care sunt alimentele care trebuie EVITATE pentru a nu lua in greutate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca tii post in perioada asta trebuie sa stii care sunt alimentele pe care trebuie sa le eviti, deoarece alimentele potrivite acestui regim alimentar sunt de multe ori foarte bogate in carbohidrati.

Unul dintre lucrurile la care persoanele care tin post trebuie sa fie atente este cantitatea de hrana din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, le consuma pe fuga. Foarte multe feluri de mancare de post contin zahar in compozitie, iar consumul de cantitati mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la ingrasare, ci si la aparitia, in timp, a unor probleme de sanatate.

Un alt element important este reprezentat de orele la care mananca persoanele care tin post. Cel mai indicat este ca fiecare sa respecte un program fix al meselor principale, iar cina sa nu fie luata mai tarziu de ora 19.30.

Un alt factor de risc il reprezinta alimentele procesate industrial, in perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii sa aleaga produse cat mai simple, cat mai putin procesate. Cu cat un produs este complex din punct de vedere al procesarii industriale, cu atat este mai bogat din punct de vedere caloric, dar, uneori, si mai toxic pentru organism.

Specialistii recomanda o dieta de post bogata in legume si fructe de sezon, dar si in cereale si fructe oleaginoase.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos