Acasă Stirile zilei Tie ce fel de CAFEA iti place? Vezi cum iti poate reflecta...

Tie ce fel de CAFEA iti place? Vezi cum iti poate reflecta personalitatea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit unui studiu, tipul de cafea iti poate reflecta personalitatea, descoperindu-se caracteristici comune la persoanele carora le place acelasi tip de cafea, potrivit agerpres.ro.

Cine bea cafea tip cappucino este inclinat sa fie obsesiv si ii place sa fie stapan pe situatie, in timp ce bautorii de cafe latte doresc sa le placa celorlalti.

Doctorul psiholog Ramani Durvasula a desfasurat un studiu pe circa 1.000 de bautori de cafea. S-au luat in considerare stiluri si trasaturi psihologice precum introversiunea si extroversiunea, rabdarea, perfectionismul, caldura, atentia, sensibilitatea, timiditatea, etc.

Cei care beau cafea neagra sunt in general onesti si directi. Le place ca lucrurile sa fie simple si pot fi uneori tacuti si prost dispusi, prapastiosi si indiferenti.

Bautorii de cafe latte au tendinta sa fie mai nervosi si dornici sa placa. Sunt gata sa ii ajute pe ceilalti, insa nu se preocupa prea mult de ei insisi.

Cei care beau cafea solubila au tendinta sa amane lucrurile sau sa le ignore.

Persoanele care prefera bauturile dulci, gen cafe frappe, sunt „indraznete din punct de vedere social”, niste „copii mari” cu „inima tanara”. Nu fac intotdeauna alegeri bune si pot fi nechibzuiti. Dar adesea pot da si tonul in moda sau alte activitati.

Cei care prefera cafeaua decafeinizata sau cappucino tind sa fie obsesivi, dornici sa controleze orice situatie si atenti la detalii.

Studiul este descris in cartea doctorului Durvasula, intitulata „You are what you eat: Change your food attitude, change your life”.