Acasă Stirile zilei Social Tichetele de masa vor avea valoare mai mare! Vezi cat…

Tichetele de masa vor avea valoare mai mare! Vezi cat…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa doi ani de la ultima majorare a valorii tichetelor de masa guvernul a promulgat un act normativ prin care valoarea tichetului de masa va creste, dar nsemnificativ din data de 28 mai. Pentru primul semestru al anului 2015, incepand cu luna mai, valoarea unui tichet de masa creste de la 9,35 la 9,41 de lei, conform documentului mentionat.

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 1069/2015 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2015 a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 374 din 28 mai si se aplica de la data publicarii.

Din luna februarie a anului 2011, atunci cand valoarea unui tichet de masa a fost marita la 9 lei, singura crestere care a mai avut loc pana acum este cea din mai 2013 – de la 9 la 9,35 de lei.

Angajatorii au posibilitatea de a oferi salariatilor, in fiecare luna, o alocatie individuala de hrana sub forma tichetelor de masa, potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

Din ianuarie, angajatorii pot acorda si tichete de masa electronice

In urma unor modificari legislative recente, angajatorii au posibilitatea de a acorda tichete de masa atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic.

„Angajatorul are libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma, in urma consultarii cu salariatii, prin organizatiile sindicale legal constituite sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz”, scrie in Legea nr. 142/1998.

Tichetele de masa pe suport hartie sunt distribuite lunar, in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare. Fiecare salariat poate primi un numar de tichete corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea. In acelasi timp, valoarea tichetelor de masa electronice este transferata lunar, tot in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare, corespunzator numarului de zile lucratoare ale lunii pentru care se face transferul.

sursa>observator.tv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos