Acasă Stirile zilei Energie Ti-au marit pensia si salariul minim pe economie. Acum vin facturile care...

Ti-au marit pensia si salariul minim pe economie. Acum vin facturile care te ard la buzunare. Gazul mai scump cu 8%!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nu trebuie sa fii doctor in economie ca sa intelegi ca orice marire de salariu sau de pensie atrage de la sine scumpiri in lant. Iata ca dupa majorarea accizei la produse petroliere din toamna ce a adus o scumpire a combustibilor la pompa cu aproape un leu din 10 ianuarie se majoreaza si pretul la gaze pentru consumatorii casnici. Ce urmeaza? Probabil vor fi majorari la consumatorii persoane juridice ceea ce se va reflecta in pretul produselor.

Autoritatea Nationala de Reglementare (ANRE) a aprobat azi noile preturi ale gazelor naturale livrate consumatorilor casnici. Costul de achizitie al gazelor naturale recunoscut furnizorilor creste cu circa 8,3%, pana la valoarea de 88,28 lei kWh.

Dupa majorarea de pret de la 10 ianuarie, „impactul unitar in preturile practicate de furnizorii clientilor casnici reglementati, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezinta o crestere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum”, se arata intr-un comunicat al ANRE.

Furnizorilor li s-a aprobat o crestere a costului de achizitia de gaze naturale de 0,68 bani/kWh, mult sub ce au cerut. Nivelul este cu circa 8,3% mai mare decat cel din prezent.

„Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobata in sedinta Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017. Ulterior, furnizorii au solicitat cresterea acestei valori datorata cresterii preturilor cu achizitia gazelor naturale din productia interna, in conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

sursa: realitatea.net