Acasă Cultura Cinemagia The Dark Knight Rises, incasari de peste 1 miliard de dolari pe...

The Dark Knight Rises, incasari de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

The Dark Knight Rises, este cel mai recent lungmetraj din franciza „Batman”, depasind deja pragul de 1 miliard de dolari din incasari pe plan mondial, potrivit The Hollywood Reporter.

Potrivit boxofficemojo.com, aceasta pelicula realizata de studiourile Warner Bros. a obtinut, pana duminica seara, 431,2 milioane de dolari pe piata nord-americana si 574 de milioane de dolari pe plan international, ajungand astfel la un total de 1,005 miliarde de dolari.

Precedentul film din seria „Batman„, intitulat „Cavalerul negru/ The Dark Knight„, a obtinut incasari de 1,003 miliarde de dolari in 2008.

Produs de studiourile Warner Bros. cu un buget de 250 de milioane de dolari, „Cavalerul negru: Legenda renaste” este cel de-al treilea film din seria „Batman” care a fost regizat de Christopher Nolan si l-a avut in rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

In topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie, primele doua locuri sunt ocupate de peliculele „Avatar” (2,7 miliarde de dolari) si „Titanic” (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se afla ultimul film din seria „Harry Potter” (1,328 de miliarde de dolari).