Testul Sfinteniei! Cum ajunge un om sa obtina viziunea Divina

Un aspirant spiritual a mers odata la un anumit sfant si i-a spus: „Maestre, reveleaza-mi te rog mijloacele prin care pot sa obtin viziunea Divinului.”

Sfantul l-a sfatuit sa se retraga in izolare si sa practice rugaciunea neintrerupta timp de un an.

„La sfarsitul acestui an”, l-a sfatuit Ghidul spiritual mai departe, „dupa ce iti vei fi invins si anihilat egoismul, vino la mine dupa ce vei face o baie”.

Potrivit acestui sfat al inteleptului, aspirantul s-a retras in izolare si a inceput sa se roage cu multa sinceritate.

Un maturator obisnuia sa vina si sa mature pamantul din apropierea colibei sfantului. In ziua in care aspirantul si-a implinit anul sau de SADHANA, sfantul l-a chemat pe acel maturator si, mentionand locul unde aspirantul se retrasese, i-a spus: „Exista o persoana angajata in adorarea Divinului in acel loc. Cand el isi va termina baia in aceasta dimineata, scutura-ti praful asupra lui cu matura.”

Maturatorul a facut asa cum fusese instruit. Acesta l-a suparat foarte mult pe aspirant. Intr-o izbucnire de manie, el a fugit dupa maturator pentru a-l bate.

„Nemernicul m-a murdarit temeinic”, a spus el cu obida si, facand baia pentru a doua oara, a venit la ermitajul sfantului.

Click pe aceeasi tema:  Ortodocsii il pomenesc astazi pe Sfantul de la manastirea Cernica. Citeste ce a facut duhovnicul!

„Domnule, a trecut un an intreg de cand mi-ai dat aceste instructiuni. Pot avea privilegiul de a obtine viziunea lui Dumnezeu?”

Sfantul a raspuns: „Copilul meu, mintea ta nu este inca supusa. Chiar si dupa un an de rugaciune mai musti manios precum un sarpe veninos. Du-te si realizeaza-ti practica spirituala inca un an si supune-ti in totalitate mintea.”

Aspirantul s-a retras de aceea din nou si s-a angajat in rugaciune neintrerupta pentru inca un an.

In ziua in care cel de-al doilea an s-a implinit, sfantul l-a instruit pe maturator sa il atinga pe aspirant cu matura sa atunci cand acesta din urma isi va termina baia. Maturatorul a facut exact cum i s-a spus. De aceasta data, aspirantul nu a fugit dupa maturator pentru a-l bate, dar l-a mustrat cu cuvinte aspre si nepotrivite. Apoi, facand din nou baie, el a mers la sfant cu rugamintea de a primi viziunea lui Dumnezeu.

Sfantul i-a spus: „sarpele mintii tale chiar si acum emite suieraturi teribile si inspaimantatoare. Cum poti sa te astepti sa il vezi pe Dumnezeu fara sa ucizi acest sarpe? Du-te si practica din nou rugaciunea inca un an. Dar, ai grija, daca vei cadea la test si data viitoare, Dumnezeu nu iti va acorda Gratia viziunii sale.”

Click pe aceeasi tema:  Adevarul intre religie si spiritualitate! Sapte diferente care definesc spiritualitatea

De aceasta data aspirantul si-a realizat practica spirituala cu o mare hotarare. in ziua cand s-a implinit cel de-al treilea an de practica, sfantul i-a cerut maturatorului sa arunce asupra sa intreaga cantitate de gunoi pe care o stransese in acea dimineata. Maturatorul a urmat si aceasta instructiune, de asemenea, dar aspirantul si-a infrant de data aceasta mania. inclinandu-se in fata maturatorului, el i-a spus cu o umilinta sincera: „Frate, mi-ai facut o mare favoare. Daca nu ai fi facut aceasta, cum as fi putut sa ma eliberez din capcana maniei? iti multumesc din adancul inimii mele.”

Apoi, inca o data aspirantul s-a adresat omului sfant. De aceasta data, sfantul l-a binecuvantat si i-a oferit initierea. Aspirantul a realizat apoi o riguroasa practica spirituala potrivit sfatului Ghidului sau spiritual si curand a avut viziunea lui Dumnezeu.

Sursa: yogaesoteric.net

 

spre