Un aspirant spiritual a mers odata la un anumit sfant si i-a spus: „Maestre, reveleaza-mi te rog mijloacele prin care pot sa obtin viziunea Divinului.”

Sfantul l-a sfatuit sa se retraga in izolare si sa practice rugaciunea neintrerupta timp de un an.

„La sfarsitul acestui an”, l-a sfatuit Ghidul spiritual mai departe, „dupa ce iti vei fi invins si anihilat egoismul, vino la mine dupa ce vei face o baie”.

Potrivit acestui sfat al inteleptului, aspirantul s-a retras in izolare si a inceput sa se roage cu multa sinceritate.

Un maturator obisnuia sa vina si sa mature pamantul din apropierea colibei sfantului. In ziua in care aspirantul si-a implinit anul sau de SADHANA, sfantul l-a chemat pe acel maturator si, mentionand locul unde aspirantul se retrasese, i-a spus: „Exista o persoana angajata in adorarea Divinului in acel loc. Cand el isi va termina baia in aceasta dimineata, scutura-ti praful asupra lui cu matura.”

Maturatorul a facut asa cum fusese instruit. Acesta l-a suparat foarte mult pe aspirant. Intr-o izbucnire de manie, el a fugit dupa maturator pentru a-l bate.

„Nemernicul m-a murdarit temeinic”, a spus el cu obida si, facand baia pentru a doua oara, a venit la ermitajul sfantului.

„Domnule, a trecut un an intreg de cand mi-ai dat aceste instructiuni. Pot avea privilegiul de a obtine viziunea lui Dumnezeu?”

Sfantul a raspuns: „Copilul meu, mintea ta nu este inca supusa. Chiar si dupa un an de rugaciune mai musti manios precum un sarpe veninos. Du-te si realizeaza-ti practica spirituala inca un an si supune-ti in totalitate mintea.”

Aspirantul s-a retras de aceea din nou si s-a angajat in rugaciune neintrerupta pentru inca un an.

In ziua in care cel de-al doilea an s-a implinit, sfantul l-a instruit pe maturator sa il atinga pe aspirant cu matura sa atunci cand acesta din urma isi va termina baia. Maturatorul a facut exact cum i s-a spus. De aceasta data, aspirantul nu a fugit dupa maturator pentru a-l bate, dar l-a mustrat cu cuvinte aspre si nepotrivite. Apoi, facand din nou baie, el a mers la sfant cu rugamintea de a primi viziunea lui Dumnezeu.

Sfantul i-a spus: „sarpele mintii tale chiar si acum emite suieraturi teribile si inspaimantatoare. Cum poti sa te astepti sa il vezi pe Dumnezeu fara sa ucizi acest sarpe? Du-te si practica din nou rugaciunea inca un an. Dar, ai grija, daca vei cadea la test si data viitoare, Dumnezeu nu iti va acorda Gratia viziunii sale.”

De aceasta data aspirantul si-a realizat practica spirituala cu o mare hotarare. in ziua cand s-a implinit cel de-al treilea an de practica, sfantul i-a cerut maturatorului sa arunce asupra sa intreaga cantitate de gunoi pe care o stransese in acea dimineata. Maturatorul a urmat si aceasta instructiune, de asemenea, dar aspirantul si-a infrant de data aceasta mania. inclinandu-se in fata maturatorului, el i-a spus cu o umilinta sincera: „Frate, mi-ai facut o mare favoare. Daca nu ai fi facut aceasta, cum as fi putut sa ma eliberez din capcana maniei? iti multumesc din adancul inimii mele.”

Apoi, inca o data aspirantul s-a adresat omului sfant. De aceasta data, sfantul l-a binecuvantat si i-a oferit initierea. Aspirantul a realizat apoi o riguroasa practica spirituala potrivit sfatului Ghidului sau spiritual si curand a avut viziunea lui Dumnezeu.

Sursa: yogaesoteric.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.