Acasă Utile Jobs Testul de creativitate de care trebuie sa treci ca sa te angajezi...

Testul de creativitate de care trebuie sa treci ca sa te angajezi la SRI! Incearca-l AICI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Test de creativitate SRI. Tinerii interesati de o cariera in Serviciul Roman de Informatii trebuie sa treaca o serie de teste, care le vor verifica atat nivelul de cunostinte, cat mai ales aptitudinile specifice. Care sunt cerintele si ce teste trebuie sa sustinute pentru a deveni ofiter SRI. 

In general, aspirantii la o cariera in Serviciul Roman de Informatii sunt indrumati sa urmeze cursurile de licenta si de master organizate de Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”. Varianta cea mai usoara este sa accezi in aceasta structura doar pe baza studiilor superioare si a experientei in domenii de interes pentru securitatea nationala.

Atat unii dintre candidati, cat si altii vor trece insa prin testari riguroase, care le vor verifica nu numai nivelul de cunostinte, dar si aptitudinile necesare unui ofiter de informatii.

Testele de angajare la SRI la care sunt supusi candidatii sunt diverse, mergand de la cunoasterea unei limbi straine, probe sportive si medicale, pana la testari psihologice complexe.

Test de creativitate SRI: ce implica

Una dintre cele mai dificile probe, care cerne foarte multi candidati, consta in testele de creativitate. Acestea vizeaza transpunerea candidatilor in scenarii contextuale diverse, posibil a fi intalnite in viata cotidiana, care au scopul de a descoperi ce abilitati de relationare au viitorii SRI-isti si daca se pot adapta situational-emotional. Aceasta proba nu necesita o pregatire de specialitate, iar rezultatul obtinut nu poate fi contestat.

Calitati de „spion” la SRI

Cei care vor sa verifice daca au aptitudini pentru a deveni ofiteri de informatii trebuie sa stie ca pe site-ul Serviciului Roman de Informatii exista o sectiune cu doua teste. Acestea va pot arata daca aveti sau nu stofa de „spion”.

SRI precizeaza ca parcurgerea lor nu implica angajarea in institutie. Acestea sunt doar simple instrumente de evaluare generala care va pot ajuta sa identificati anumite aptitudini de care SRI are nevoie.

Test de angajare la SRI: exemple 

Iata cateva din intrebarile care apar in primul test de angajare la SRI, la care trebuie sa bifati una sau mai multe variante:

In ce domenii detineti experienta profesionala?

Stiinte militare, informatii / Stiinte socio-umane / Filologie – limbi straine / IT&C / Juridic / Educatie / Tehnic / Economic / Antreprenoriat / Resurse umane / Medical / Altele / Nu am.

Ce va place cel mai mult sa faceti in timpul liber?

Sa experimentati lucruri noi / Sa va petreceti timpul singur / Sa iesiti cu prietenii.

In timpul unei calatorii cu trenul preferati:

O discutie cu alti pasageri / Castile pe urechi, o carte sau navigarea pe Internet.

Care sunt cei mai importanti doi factori care v-ar motiva sa lucrati in SRI?

Un salariu bun / Recunoastere in societate / Apartenenta la o institutie de elita / Un loc de munca stabil / Oportunitati de cariera / Un mediu de lucru profesionist / Posibilitatea de a invata si a face lucruri speciale.

Care dintre descrierile de mai jos vi se potrivesc cel mai bine?

Sa inteleg, sa interpretez, sa gandesc / Sa interactionez, sa relationez, sa actionez / Sa creez, sa perfectionez, sa inovez.

Daca veti completa corect cea mai mare parte a intrebarilor, primul test de angajare la SRI va afisa urmatorul mesaj: „Studiile absolvite, pregatirea profesionala, precum si trasaturile de personalitate relevate de raspunsurile dumneavoastra v-ar putea recomanda pentru o cariera de ofiter operativ de intelligence in SRI. Aveti posibilitatea de a va folosi abilitatile si cunostintele in slujba unei organizatii discrete si eficiente, care utilizeaza mijloacele puse la dispozitie de lege pentru a proteja si promova interesele de securitate ale Romaniei”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos