Acasă Stirile zilei Teroristii Statului Islamic tremura in fata unei singure tari! „Este prea puternica”!

Teroristii Statului Islamic tremura in fata unei singure tari! „Este prea puternica”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jürgen Todenhöfer, primul jurnalist din Vest care a petrecut 10 zile alaturi de Statul Islamic, in Mosul, Irak, spune ca organizatia terorista nu se teme de atacurile aeriene ale coalitiei si ca o alta tara le da fiori jihadistilor.

Israelul este singura tara din lume de care Statul Islamic se teme. Asta sustine Jürgen Todenhöfer, un reporter german care scrie o carte despre ascensiunea si viata in interiorul organizatiei jihadiste, scrie The Independent.

Timp de 10 zile, el a trait alaturi de luptatorii din Mosul si a reusit sa se intoarca acasa nevatamat. Intr-un interviu acordat publicatiei Jewish News, el a afirmat ca Istraelul nu este inclus in planul de colonizare din Orientul Mijlociu al Statului Islamic.

„Singurul stat de care se tem este Israelul – mi-au spus ca armata israeliana este prea puternica pentru ei. Ei cred ca pot invinge trupele terestre ale Marii Britanie si SUA, care, spun ei, nu au experienta in strategiile teroriste si nici in razboiul contra luptatorilor de gherila. In schimb, stiu ca israelienii sunt foarte duri la acest capitol. Considera ca adevaratul pericol este pus de Trupele de Aparare israeliene”, a declarat Todenhöfer, citat de stirileprotv.

Statul Islamic a lansat mai multe amenintari in clipurile lor de propaganda la adresa Israelului si a poporului evreu, afirmand ca „niciun evreu nu va fi crutat in Ierusalim” si jurand sa distruga „boala iudaismului” in lume.

Desi se crede ca mai multe grupuri afiliate Statului Islamic activeaza in provincia Gaza, pana acum niciun atac asupra Israelului sau asupra teritoriilor ocupate de palestinieni nu a fost revendicat de organizatia jihadista.

„Eu vor sa arate ca Statul Islamic functioneaza si este puternic. Am crezut ca voi intalni un grup terorist brutal, insa am dat peste un adevarat stat al brutalitatii”, a mai spus reporterul.

Israelul nu face parte din coalitia condusa de Statele Unite care bombardeaza Statul Islamic din Siria si Irak, dar se crede ca serviciile de inteligenta israeliene le furnizeaza informatii statelor din coalitie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos