Acasă Stirile zilei TERITORII din ROMANIA, in vizorul direct al OAMENILOR INFLUENTI de langa PUTIN!...

TERITORII din ROMANIA, in vizorul direct al OAMENILOR INFLUENTI de langa PUTIN! Rusii vor REVENDICAREA URGENTA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii influenti de langa Vladimir Putin vor revendicarea unor teritorii din Romania, mai exact zona Moldovei, ceea ce arata ca situatia din regiune se complica.

Potrivit sursei citate, Partidul “Patriotii Moldovei” a lansat o declaratie prin care critica guvernantii de la Chisinau si ii acuza de politici iresponsabile. Declaratia privind “Retrocedarea teritoriilor Moldovei” a fost scrisa in limba rusa si publicata pe pagina partidului.

Autoritatile de la Bucuresti nu au prezentat deocamdata vreo reactie la asa-zisele pretentii teritoriale.

Avand in vedere Ratificarea si Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE, “Patriotii Moldovei” fac apel catre organismele internationale pentru protectia drepturilor omului, catre autoritatile moldovenesti, cat si guvernele straine, de a urmari respectarea drepturilor si normelor internationale.

Bazandu-se pe o serie de Conventii internationale, printre care “Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale” (Roma, 4 noiembrie 1950, modificata la 21 septembrie 1970, 20 decembrie 1971, 1 ianuarie 06 noiembrie 1990 11 mai 1994) ETS 005 si Protocolul 1 al Conventiei (Paris, 20 martie 1952, modificata pe 11 mai, 1994) ETS 009, si articolul 1 al Protocolului privind protectia proprietatii, “Patriotii Moldovei” isi revendica dreptul asupra teritoriilor care in decursul istoriei au format Principatul Moldovei, iar in prezent sunt parte a Romaniei si Ucrainei.

Mai mult, ei considera autoritatile de la Bucuresti si Kiev ca fiind dusmanoase intereselor si drepturilor populatiei majoritare din Republica Moldova. In cazul in care declaratia de fata nu va fi discutata, iar autoritatile de la Chisinau nu vor intreprinde masuri concrete de a intoarce teritoriile istorice, “Patriotii Moldovei” vor declara actuala guvernare drept una ilegala, se mai scrie in declaratia de “Retrocedare a teritoriilor Moldovei”. Partidul a fost infiintat in iunie 2010, in fruntea partidului aflandu-se Mihail Garbuz. Membrii partidului sunt in majoritate vorbitori de limba rusa, militand pentru formarea vechii Moldovei.

Sursa: deschide.md

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos