Acasă Stirile zilei Stiinta Teoriile oamenilor de stiinta privind LACUL MISTERIOS aparut in DESERTUL TUNISIAN! VIDEO

Teoriile oamenilor de stiinta privind LACUL MISTERIOS aparut in DESERTUL TUNISIAN! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In desertul tunisian a aparut un lac misterios care i-a lasat cu gura cascata pe localnicii din regiunea Gafsa.

Plaja Gafsa a devenit o atractie pentru localnici, potrivit The Huffingtonpost. Autoritatile regionale tunisiene incearca sa rezolve misterul aparitiei apei in aceasta zona desertica, una dintre ipoteze fiind aceea a eliberarii unui rezervor subteran de apa, in urma unui cutremur. Apa ar fi iesit la suprafata printr-o fisura a scoartei umpland, treptat, un canion.

Oficialii au recomandat vizitatorilor sa evite baile in apele lacului pana cand se va dovedi ca acestea nu sunt periculoase, existand speculatii potrivit carora apa ar fi contaminata cu substante cancerigene, avand in vedere ca in zona se exploateaza fosfati.

Dar tentatia unei bai racoritoare este mult prea puternica pentru localnicii care trebuie sa suporte temperaturi de 40 de grade Celsius, arata The Guardian.

Sute de oameni vin aici pentru a se balaci, scufunda sau sari in apa de pe stancile care marginesc lacul.

Daca la inceput apa era limpede si avea o culoare albastru turcoaz, acum aceasta a devenit tulbure si verde, din cauza algelor, iar acest lucru inseamna ca apa nu a fost improspatata.

Vezi VIDEO pe LumeaBizara.ro!

Gafsa a devenit centrul industriei miniere a tarii dupa descoperirea fosfatilor in aceasta regiune aflata in sudul Tunisiei, in 1886. Tunisia este acum al cincilea mare exportator de fosfati din lume.

Lac de Gafsa a fost descoperit de pastori si are aproximativ un hectar. Se presupune ca are o adancime de 18 metri.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos