Universul ar putea fi o holograma, o simpla proiectie a unui alt cosmos, potrivit fizicienilor japonezi de la Universitatea Ibaraki.

„Universul este o holograma si tot ceea ce vedeti – inclusiv acest articol si dispozitivul de pe care il cititi – reprezinta doar o proiectie”, afirma autorul acestui articol aparut pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.

Aceasta concluzie are la baza un model teoretic controversat, propus in 1997 de fizicianul Juan Maldacena.

Pana acum, bizara teorie nu a fost niciodata testata, insa o serie de modele matematice recente sugereaza faptul ca acest principiu ar putea fi adevarat.

Potrivit teoriei mentionate, gravitatia din Univers este provocata de o serie de coarde subtiri care vibreaza. Aceste coarde sunt holograme ale unor evenimente care se produc intr-un Univers mai simplu, plat.

Modelul avansat de Juan Maldacena sugereaza faptul ca Universul exista in noua dimensiuni ale spatiului in acelasi timp.

Cercetatorii japonezi au abordat aceasta teorie, incercand sa ofere dovezi matematice care sa ateste faptul ca principiul holografic ar putea fi corect. Studiul lor a fost publicat in revista Nature.

Sursa: mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.