Acasă Stirile zilei Stiinta Teoria conspiratiei: Cine sunt Iluminatii si de ce isi baga mana in...

Teoria conspiratiei: Cine sunt Iluminatii si de ce isi baga mana in evenimentele mondiale?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In luna martie 2015, a avut loc la Miami un congres care a avut ca tema teoria conspiratiilor. Cunoscutul cercetator Jesse Walker, autorul cartii Paranoia in SUA, a fost unul dintre invitati. Cum se naste teoria conspiratiei? Multi specialisti sustin ca principalul mijloc este manipularea. Totul incepe intr-un cerc restrans de persoane, dupa care un bun comunicator transmite informatia pe mai multe canale.

Se spune ca omul are in natura sa teoria conspiratiei, nascuta din teama si nesiguranta in care traieste. Lumea digitala este in expansiune, iar angoasa si frica sunt eterne. In urma unui sondaj, unul din doi americani sunt convinsi ca exista conspiratii mondiale.

Va prezentam cateva din cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei.

Iiluminatii sunt o nebuloasa pentru multi dintre noi. Nu stim cu adevarat cine sunt, dar le simtim mana lunga in multe evenimente mondiale.

Francmasonii si optiunile lor sioniste sunt binecunoscute de noi, toti.  Chiar si cei mai sceptici dintre noi suntem obligati sa recunoastem puterea sionista in lume. Multi considera ca marile puteri, cum ar fi SUA, sunt conduse de sionistii aflati in umbra si nu de presedinti sau congrese.

Ne punem intrebarea cine alimenteaza tensiunile din lumea araba? Care este scopul si in folosul cui? Oamenii de rand?

Prezenta reptilienilor printre noi si planul pe care acestia il au referitor la oameni si la planeta noastra, este o teorie a conspiratiei, pe care multi dintre noi o sustinem, dat fiind ca o serie de evenimente neelucidate, inca, s-au petrecut.

Conspiratia prinde contur si din cauza faptului ca autoritatile au tacut cu privire la niste evenimente evidente. Mai mult, negarea, ascunderea sau minimalizarea unor astfel de intamplari, au creat angoasa, panica si credinta ca ceva ni se ascunde.

Multi istorici au facut o paralela intre evenimentele din septembrie 2001 si Pearl Harbor. Si intr-un caz si in celalalt, au fost create cele doua evenimente tragice, pentru a lasa loc unor alte evenimente, mult mai violente.

Dupa Pearl Harbor, americanii au avut datoria si obligatia de a bombarda Hiroshima si Nagasaki. Dupa atentatele din septembrie 2001, se putea incepe un razboi, in conditii de legalitate. Sunt probe care sustin aceste teorii, iar conspiratia nu mai este neverosimila. Este posibil ca o natiune sa-si sacrifice proprii cetateni, pentru alte scopuri?

Asasinarea unor oameni politici a dat nastere, din nou, la fel de fel de teorii ale conspiratiei. Morti ale unor personalitati mondiale precum fratii Kennedy, Martin Luther King, Lady Diana, Michael Jackson, Marilyn Monroe.

Ne putem intreba de ce dintre toti liderii comunisti din Europa de Est, singurul care a fost omorat a fost Ceausescu? Sa nu uitam ca tari precum RDG sau Bulgaria, unde comunismul era la fel de bine implantat ca si in Romania, sau STASI era mult mai puternic decat securitatea romaneasca, nu au recurs la acest lucru.

Probabil ca vor fi declasificate niste documente, peste 20-30 de ani, si se vor cunoaste niste lucruri, pentru adevarul istoric. Sau poate nu! Proiectul HAARP, multi dintre noi cunoastem varianta oficiala. Este un proiect care are drept scop cercetarea ionosferei, in Alaska. Sunt cercetatori, persoane autorizate, care sustin ca acest proiect are drept scop modificarea climei si implicit a traseului bombelor atomice.
Misterul si indoiala persista si asupra misiunilor Apollo. Sunt specialisti care afirma ca aceste filme au fost turnate la Hollyood.

Exista multe neconcordante in tot ceea ce noi am crezut ca este un miracol. O concluzie putem sa tragem. Nu noi, oamenii obisnuiti, am creat teorii ale conspiratiei fanteziste sau adevarate, ci chiar oamenii de stiinta. Sa fi facut oamenii de stiinta intentionat, astfel de conspiratii sau au sustinut adevarul?

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos