Acasă Stirile zilei Tânăr arestat la Vaslui pentru că a violat două fete

Tânăr arestat la Vaslui pentru că a violat două fete

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un vasluian de 26 de ani a fost arestat, joi, pentru viol şi trafic de minori, fiind acuzat că a exploatat sexual două adolescente de 14 şi 17 ani, cea mai mică fiind dezbrăcată, bătută cu biciul şi torturată în faţa a cel puţin 14 bărbaţi, clienţi, iar cealaltă fiind vândută unei familii de romi.

Potrivit procurorilor vasluieni din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Vasile Bălan a exploatat-o mai întâi pe adolescenta de 17 ani, principalii clienţi fiind muncitori de pe şantiere din Bucureşti care, pentru o partidă de sex, plăteau între 20 şi 30 de lei.

Ulterior, adolescenta ar fi fost vândută, potrivit anchetatorilor, unei familii de rromi, tot cu scopul de a fi exploatată sexual.

Revenit în localitatea de baştină, Vasile Bălan a început să o exploateze sexula pe minora de 14 ani, susţin procurorii DIICOT, adolescenta fiind clienta a cel puţin 14 bărbaţi din Lunca Banului, toţi cercetaţi în prezent pentru act sexual cu un minor.

„În acest caz, victima a fost supusă de către inculpat la nişte torturi şi umilinţe greu de imaginat. După ce era dezbrăcată în faţa clienţilor, minora era bătută cu biciul şi pusă să sărute roţile de la căruţă. În schimbul serviciilor oferite, victima era plătită în produse, inclusiv băuturi alcoolice, sau în bani, sumele percepute de inculpat fiind cuprinse tot între 20 şi 30 de lei pentru o partidă de sex”, a declarat, joi,  şeful Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, procurorul Mihaela Iosipescu.

Reţinut iniţial pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, tânărul de 26 de ani a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Vasile Bălan sub acuzaţiile de viol şi trafic de minori.