Acasă Sanatate Considerata de multi doar o buruiana, papadia poate combate infarctul, protejeaza ficatul...

Considerata de multi doar o buruiana, papadia poate combate infarctul, protejeaza ficatul si bila!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aceasta planta care apare imediat dupa instalarea primaverii este adorata de copii, care nu rateaza nicio ocazie sa o includa in clasicele coronite de flori. Considerata de multi doar o buruiana, papadia are o sumedenie de calitati care ajuta la fortificarea organismului si poate fi folosita intreg anul!

Sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si de minerale cum ar fi fierul, potasiul si zincul, papadia este un aliat de incredere in tratarea si prevenirea unor boli.

Frunzele pot fi folosite in salate, sandwichuri si ceaiuri, radacinile ca inlocuitori de cafea, iar florile la producerea vinurilor. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.

In medicina traditionala chineza, papadia este folosita ca adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, a apendicitei si a unora dintre manifestarile de la nivelul sanului, cum ar fi inflamatia sau lipsa fluxului de lapte. Aceasta planta se mai foloseste pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat si diareei.

 

Sub forma de ceai, ajuta la pierderea in greutate

Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slabit, ceaiul de papadie este la indemana, ieftin si usor de folosit in curele de slabire, mai ales primavara cand papadiile se gasesc din belsug, avand un puternic efect diuretic si detoxifiant.

 

Trateaza bolile de ficat si de bila

Substantele active care se gasesc in papadie stimuleaza activitatea stomacului, a ficatului si a bilei, avand un efect diuretic care ajuta organismul sa elimine toxinele. De asemenea, contine substante care protejeaza celulele hepatice si are un efect tonic asupra ficatului