Un tablou de Pablo Picasso in valoare de peste 1 milion de dolari, reprezinta marele premiu oferit la o tombola online, unde poti participa cu un tichet de 100 de euro.

Tabloul oferit la aceasta tombola online se intituleaza „L’homme au Gibus” si a fost pictat in 1914. Estimata la 1 milion de dolari, aceasta pictura cubista a fost cumparata de o persoana anonima de la o galerie newyorkeza, oferind-o apoi Asociatiei pentru salvgardarea Tirului, orasul libanez inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Organizatia a emis 50.000 de bilete pentru aceasta tombola inedita, iar tragerea la sorti va avea loc la sediul casei de licitatii Sotheby’s din Paris, pe 18 decembrie.

Fondurile ce vor fi incasate vor fi utilizate pentru a finanta doua proiecte socioculturale: infiintarea unui centru de artizanat pentru a oferi locuri de munca tinerilor, femeilor si persoanelor cu handicap din Tir si infiintarea unui institut de studii feniciene la Beirut.

Peste 40.000 de bilete au fost deja vandute in lumea intreaga prin intermediul site-ului www.1picasso100euros.com.

Olivier Picasso, nepotul pictorului spaniol – bunica sa era Marie-Thérèse, amanta lui Picasso -, a calatorit la New York pentru a promova acest eveniment.

„Cumparati un bilet, pentru o placere dubla”, a declarat el pentru AFP. „Prima consta in a contribui la un proiect cu adevarat interesant, iar a doua este acela de a agata un Picasso pe peretele casei voastre”.

Olivier Picasso, care nu l-a cunoscut niciodata pe bunicul sau, spune ca acesta din urma iubea noutatea si ar fi fost incantat „sa fie primul artist din lume al carui nume apare intr-o tombola de acest tip”.

„Vorbind serios acum, era foarte atent la problemele celorlalti”, a adaugat el.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.