Oamenii de stiinta continua sa studieze impactul gadget-urilor moderne asupra dezvoltarii si sanatatii copiilor. Rezultate ingrijoratoare publica portalul IT Tube, citat intr-un articol din The Telegraph. Asociatia Britanica a invatatorilor si profesorilor sustine ca acei copii care petrec mult timp jucandu-se pe tableta, invata greu sa scrie.

Copiii care stau pana tarziu pe tableta, a doua zi nu se pot concentra la orele de la scoala. Potrivit expertilor, ei capata o adevarata dependenta. Ecranele luminoase ale tabletelor provoca o stimulare vizuala constanta, fara de care copilului ii este apoi dificil sa se concentreze.

Multi copii, dependenti de dispozitive mobile, nu au dezvoltate cele mai elementare abilitati sociale, pentru ca parintilor le este mai usor usor sa-si lase copiii in fata tabletei decat sa se joace cu el.

Expertii recomanda o mai mare atentie din partea parintilor. Acestia ar trebui sa stabileasca zilnic un program fix de joaca pe tableta, restul timpului fiind dedicat jocurilor clasice, cu prietenii, eventual afara. Pe timp de noapte cel mai bine este ca reteaua Wi – Fi din apartament sa fie dezactivata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.