Acasă Stirile zilei Stiinta Sute de tone de platina vor trece pe langa Pamant! Cat valoreaza...

Sute de tone de platina vor trece pe langa Pamant! Cat valoreaza asteroidul din platina

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un asteroid considerat extrem de pretios, deoarece este alcatuit din platina si are o valoare potentiala de 5,4 trilioane de dolari, va trece duminica pe langa Terra, informeaza dailymail.co.uk.

Trecerea pe langa planeta noastra a asteroidului 2011 UW-158 va putea fi urmarita pe internet, in direct, gratie unui streaming live realizat de Observatorul din Insulele Canare, incepand cu ora 21.00 (ora Romaniei, n.r.).

Acest corp ceresc a atras atentia companiei Planetary Resources, specializata in exploatarea miniera a asteroizilor, deoarece 2011 UW-158 are un nucleu de 100 milioane de tone alcatuit din platina.

Asteroidul 2011 UW-158 va trece pe langa Terra la o distanta de 2,4 milioane de kilometri – de 30 de ori mai putin decat cea mai apropiata planeta.

Asteroidul are un diamettru de aproximativ 1 kilometru si are o valoare economica uriasa datorita nucleului sau din platina.

O organizatie stiintifica denumita Slooh, care asigura legatura dintre telescoapele astronomice de pe Terra si internet, cu scopul de a realiza pentru publicul larg o serie de transmisiuni online in direct, va difuza pe site-ul ei imagini live cu acest asteroid, alaturi de o serie de discutii si comentarii despre posibila valoare comerciala pentru firmele interesate de exploatarea miniera spatiala.

Compania Planetary Resources a inclus 2011 UW-158 in clasa asteroizilor de „tip X”.

Asteroizii de „tip X” sunt compusi in principal din metal si par a fi ramasite ale unor asteroizi mai mari, care au realizat o separare completa a nucleului de scoarta lor.

Multi dintre ei au aparut in urma unor coliziuni puternice, produse in etapa initiala de formare a Sistemului Solar, care au dus la aparitia acestor corpuri ceresti, alcatuite doar din nucleul metalic al unor fosti asteroizi.

Planetary Resources a lansat vineri intr-o misiune de testare un vehicul spatial conceput pentru a efectua foraje miniere pe asteroizi.

Prototipul a fost lansat de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) intr-o misiune de 90 de zile ce va consta in testarea programelor software si a sistemelor de control prezente la bordul vehiculului.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos