SOLSTITIUL DE IARNA: Iata cand vor avea loc urmatoarele solstitii de iarna, potrivit Observatorului Astronomic:

 

2015    22 decembrie         6:48

2016    21 decembrie       21:44

2017    21 decembrie       18:28

2018    22 decembrie       00:23

2019    22 decembrie       06:19

2020    21 decembrie       12:02

 

 

SOLSTITIUL DE IARNA 2014: un moment magic

 

Noaptea cea mai lunga a anului este noaptea solstitiului de iarna. Ea este sarbatorita in mod tainic si magic de catre toate spiritele Naturii si in special de catre gnomi, spiritele asociate lui Prithivi Tattva (Elementul Pamant). Gnomii sunt cei care au grija de semintele ingropate adanc pregatindu-le pentru primavara, cei care ingrijesc animalele padurilor si campiilor, cei care pazesc comorile de orice fel. Ii cunoastem din povestile copilariei si din basmul „Alba-ca-zapada si cei 7 pitici”, dar multi dintre noi ii cunosc cu adevarat din relatia directa cu ei, scrie site-ul yogaesoteric.ro.

 

SOLSTITIUL DE IARNA. Ritmul firesc al naturii ne ofera patru momente importante pe parcursul unui an: cele doua echinoctii, primavara si toamna, precum si cele doua solstitii, vara si iarna. La echinoctii, influentele energetice ale Soarelui si Lunii se manifesta in mod egal. La solstitii influentele Soarelui si Lunii se manifesta diferit. La solstitiul de vara influenta Soarelui este maxima si influenta Lunii este minima. SOLSTITIUL DE IARNA ne aduce influenta maxima a Lunii alaturi de influenta minima a Soarelui. Aceste aspecte energetice se vad in lumea fizica in modul cum se modifica durata zilelor si a noptilor, pe parcursul succesiunii anotimpurilor. Astfel, la SOLSTITIUL DE IARNA, stim cu totii ca avem parte de cea mai scurta zi din an insotita de cea mai lunga noapte.

Incepand de la echinoctiul de toamna, influenta energetica a Lunii asupra noastra (si asupra a tot ce exista pe Pamant) creste din ce in ce mai mult, prin comparatie cu influenta Soarelui, iar noi traversam o perioada de introspectie, de limpezire interioara, care culmineaza cu zilele premergatoare solstitiului de iarna. Aceste zile sunt potrivite pentru un proces de autoanaliza, de evaluare a efortului depus in cursul anului precum si a rezultatelor la care am ajuns, scrie stiridebuzau.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.