Fiind mereu in graba, ne-am obisnuit sa alegem solutia cea mai nesanatoasa metoda cand vine vorba de o masa rapida, dar cand aducem in discutie supa la plic, aflam niste niste informatii infricosatoare care ne fac sa renuntam pe loc la astfel de produse instant.

Potrivit publicatiei, consumul de supe instant (si alte produse precum taiteii instant – produse preparate inainte, in care trebuie sa adaugi apa clocotita) creste riscul sindromului cardiometabolic. Acesta reprezinta numarul total de factori care pot duce la boli cardiovasculare, diabet sau accidente vasculare.

Ce spune studiul?

Populatiile asiatice sunt cele care consuma cele mai mari cantitati de produse-instant, astfel ca specialistii de la Universitatea Baylor din Statele Unite au avut la baza un studiu din Coreea, efectuat timp de doi ani. Conform cercetarii, persoanele care consuma produse instant in mod regulat sunt supraponderale sau obeze, au un nivel de colesterol crescut si tensiune mare.

Cine este de vina pentru rezultatele ingrijoratoare?

Ce este socant este ca nu este nevoie decat sa consumi supe-instant de doua ori pe saptamana ca sa cresti riscul sindromului cardiometabolic cu 68%, arata studiul. De vina sunt substantele pe care le contin: carbohidrati procesati, grasimi saturate, zahar si sare in cantitati mari.

In concluzie, renunta sa alegi produsele-instant in detrimentul unei mese gatite acasa. Exista numeroase solutii, precum felurile de mancare ce se fac in numai 15 minute sau poti comanda de la restaurante ce prepara mancare cu alimente sanatoase.

Sursa: avantaje.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here