Punctul negru din palma este un semnal de alarma si nu trebuie sa stai prea mult pe ganduri pentru a suna autoritatile. Pe reteaua de socializare Facebook s-a lansat o campanie pe aceasta tema, iar tot mai multe tari sunt implicate.

Brazilia sau statul Pennsylvania din SUA sunt primele care au lansat aceasta metoda de a afla cine sunt persoanele agresate. Semnul din palma inseamna ajutor. Iar persoanele care au un punct negru in palma si iti arata acest lucru inseamna ca este in pericol si ca are nevoie de apelul tau.

In momentul in care vezi o femeie sau un barbat cu un punct negru in palma trebuie sa suni la politie. Victima nu se poate apara singura si nici nu poate pleca de langa agresor de frica. Foarte multe femei s-au alaturat cauzei, iar pe Facebook deja se discuta intens despre aceasta problema.

In Romania nu s-a dezvoltat inca acest tip de ajutor, insa poate fi un inceput si la noi. Pana acum, sase femei au fost salvate de la violent domestica. Erau batute si tratate ca niste sclave. Aceasta campanie le-a dat femeilor curaj sa vorbeasca, scrie BZI.

Pe internet o recunoasteti ca si The Black Dot Campaign.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.