Acasă Politic Sulfina Barbu acuză USL-ul că vrea să modifice legea electorală ca să...

Sulfina Barbu acuză USL-ul că vrea să modifice legea electorală ca să desființeze PDL-ul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat joi pentru MEDIAFAX că „adevăratul motiv pentru care USL, de când a venit la putere, doreşte modificarea legii electorale este desfiinţarea PDL”, ea arătând că reprezentanţii USL nu vor reuşi acest lucru, „cum n-a reuşit nici Adrian Năstase, în 2003”.

Sulfina Barbu a precizat că ea şi Mihai Voicu de la PNL au participat, joi, la o dezbatere la care acesta a spus că modificarea Legii electorale va avea ca şi consecinţă neintrarea PDL în Parlament.

„Crin Antonescu a spus cu câteva luni în urmă că îşi doreşte desfiinţarea PDL. Crin Antonescu i-a convins pe colegii de la USL să vină cu modificarea legii electorale în scopul desfiinţării PDL. Îi asigur că nu vor reuşi, cum n-a reuşit nici Adrian Năstase în 2003”, a precizat Sulfina Barbu.

Reprezentanţii PDL i-au acuzat, joi, la dezbaterea „Votul este totul? Reforma electorală între recomandările internaţionale şi imperativul politic”, pe reprezentanţii USL că doresc modificarea legii electorale pentru a desfiinţa PDL.

Schimbul de replici dintre reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei a început după ce preşedintele ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu, şi-a declarat convingerea că noua lege privind alegerile parlamentare, propusă de USL, va fi declarată necontituţională de CC.

„Am convingerea aproape fermă că sistemul va fi respins de Curtea Constituţională, pentru că există argumente puternice din punctul acesta de vedere. (…) E un risc pe care şi-l asumă, până la urmă, USL”, a spus Pârvulescu.

În replică, deputatul PNL Mihai Voicu a susţinut că în cazul în care se va ajuge la o decizie de neconstuţionalitate, acesta nu se va va baza pe argumente, „pentru că acest sistem nu are legătură cu USL, acest sistem are legătură cu PDL, (cu – n.r.) dispariţia din Parlament a acestui partid sau cvasi-dispariţia din Parlament a acestui partid”.

„Să înţeleg că de asta l-aţi făcut (proiectul – n.r.)? N-o să se întâmple, staţi liniştit”, a menţioant deputatul PDL Sever Voinescu.