Sufletul uman pare ca a fost descoperit de cercetatori, dupa ce o noua teorie controversata prinde contur si care se intituleaza “Orch OR”. Aceasta descoperire impresionanta poate sta la baza formarii unei teorii avansate cu privire la existenta si localizarea sufletului din corpul uman.

In cele mai multe dintre religii, totalitatea fiintei umane este alcatuita din trei parti: corpul fizic, mintea si sufletul. Aceste trei aspecte distincte sunt de fapt elementele de baza a functionarii vietii umane. Daca mintea si corpul uman au fost oarecum intelese inca din cele mai vechi timpuri, sufletul a reprezentat un element care ridica numeroase semne de intrebare. In acest fel, numeroase ipoteze s-au nascut si au incercat elucidarea misterului sufletului.

Odata cu evolutia stiintei, noile descoperiri tind sa sustina o noua teorie care explica detaliat ceea ce reprezinta sufletul uman. Initial, creierul uman a fost comparat cu un calculator cuantic, iar starea informationala de quibiti ar fi de fapt esenta sufletului. Teoria “Orch OR” a fost dezvoltata la inceputul anilor ’90 si a fost extrem de criticata pentru ca creierul uman este considerat prea umed, zgomotos si cald pentru ca procesele cuantice de o finete iesita din comun sa aiba loc, in zilele noastre pare sa castige teren.

In prezent, omul de stiinta Stuart Hameroff si fizicianul Sir Roger Penrose duc la nivelul urmator aceasta teorie prin descoperirea de vibratii calde cuantice produse in interiorul microtubulilor din neuroni. Aceasta este piatra de temelie, care deschide Cutia Pandorei in dezvoltarea unei teorii de amploare cu privire la locul si materia din care este alcatuit sufletul.

“Originea sufletului uman reflecta locul nostru in Univers, natura existentei noastre. Se pare ca sufletul este rezultatul unor operatii complexe realizate de creier, dar in acelasi timp aceste vibratii cuantice pot exista si dupa ce creierul isi incheie activitatea”, sustine Hameroff.

Aceasta este dovada vie ca sufletul paraseste corpul dupa moarte si isi continua existenta in eternitate. Conform celor declarate de Hameroff, atat stiinta, cat si religia au ajuns la un consens cu privire la viata dupa moarte. Sufletul exista sub forma unor vibratii cuantice, care parasesc corpul atunci cand intervine moartea, fapt care confirma inca o data veridicitatea teoriei religioase cu privire la viata de apoi.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.