Acasă Utile Sucul din cea mai populara leguma consumata de romani omoara celulele canceroase...

Sucul din cea mai populara leguma consumata de romani omoara celulele canceroase si trateaza diabetul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 Oricat de surprinzator ar parea, sucul de cartofi omoara celulele canceroase, trateaza diabetul si gastrita si coboara tensiunea arteriala. Proprietatile terapeutice ale cartofului crud se cunosc si se folosesc de multa vreme in medicina naturista traditionala. Este un lucru interesant, avand in vedere ca bulbii, sau tulpinile subterane ale acestor legume, sunt considerati toxici in stare cruda.

Exista multe preconceptii legate in special de coaja cartofilor, care este considerata otravitoare. Nici vorba de asa ceva! Din contra, coaja cartofilor organici nu contine niciun fel de substante daunatoare pentru organism.

Singurii cartofi periculosi pentru sanatate sunt cei necopti, cu coaja de culoare verde. Mugurii sunt si ei toxici si trebuie evitati. Principalul pericol in acest caz il reprezinta Solana, o otrava continuta de mugurii, lastarii si partile crude ale cartofilor.

CARTOFII CA REMEDIU PENTRU MULTE BOLI GRAVE

Multi experti de renume au documentat si au atras atentia asupra efectelor vindecatoare ale sucului de cartofi. In special, oamenii de stiinta au constatat ca acest suc vindeca gastrita si alte boli de stomac. Doza recomandata de acestia este de o lingura de suc de cartof diluat cu putina apa luata cu o jumatate de ora inainte de micul-dejun, pranz si cina.

Pentru tratarea ulcerului duodenal si stomacal, se recomanda consumarea a 500 ml de suc de cartofi pe stomacul gol, apoi a inca 500 ml cu o jumatate de ora inainte de pranz si de cina.

Unii medici sustin ca sucul de cartofi coboara glicemia si sprijina vindecarea bolilor pulmonare si respiratorii, printre care si unele grave precum emfizemul pulmonar.

Calugarul budist Tomizawa, autorul cartii „Calea catre un stil de viata sanatos: De ce nu trebuie sa te temi de cancer”, sustine ca un consum zilnic de 250 ml de suc de cartofi poate preveni si trata chiar si cancerul.

Kagamine, prof. de medicina la Universitatea Akita, Japonia, a reusit sa izoleze o substanta continuta de cartoful crud care s-a dovedit ca inhiba cresterea tumorilor canceroase la soareci. Rezultatele studiilor sale au fost publicate in Analele Congresului International pentru lupta impotriva cancerului desfasurat in Germania.

SUCUL DE CARTOFI ESTE FOLOSIT SI IN CURA LUI BREUSS DE VINDECARE A CANCERULUI

Exista tot mai multe dovezi ca sucul de cartofi este un mijloc de tratament eficient impotriva bolilor de rinichi, de ficat si de inima, a hipertensiunii arteriale, diabetului, lumbagoului, reumatismului, samd. In plus, sucul de cartofi este un bun intaritor al sistemului imunitar si alina durerile de cap si durerile menstruale.

Pentru a inlatura starile de oboseala, bea suc de cartof crud in amestec cu suc de mere si de morcov de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de doua saptamani.

BENEFICIILE SUCULUI DE CARTOFI:

– Intareste imunitatea corpului

– Detoxifiaza organismul

– Trateaza bolile de piele

– Trateaza cancerul

– Sprijina tratamentul gastritei si al altor probleme stomacale

– Coboara glicemia

– Sprijina tratamentul bolilor de rinichi si de ficat

– Protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Coaja cartofilor contribuie si ea la detoxifere si contine multi nutrienti pretiosi. Daca mananci cartofii cu tot cu coaja, in special cruzi, corpul beneficiaza de mult mai multi carbohidrati, proteine, vitamina C si vitamina B6, potasiu, fier, magneziu si zinc decat atunci cand mananci cartofii curatati de coaja si gatiti.

In special vitamina C se pierde foarte usor la gatirea cartofilor, si este mare pacat, pentru ca un cartof crud de dimensiune medie (150 g) poate contine pana la 27 mg de vitamina C, adica echivalentul a 45% din doza zilnica recomandata.

Datorita proprietatilor sale antiseptice, cartoful este excelent pentru tratarea problemelor de piele, printre care si acneea. Cartoful contine multa vitamina C si mult amidon, care impreuna curata pielea de toxine, o hranesc si o protejeaza de efectele radicalilor liberi. Mastile cu cartof crud fac adevarate minuni pentru tenul acneic sau ridat. Aplicatiile cu cartof crud sunt la fel de indicate si pentru celulita.

PREPARAREA SUCULUI DE CARTOFI

Nimic mai simplu: doar spala cartofii bine sub jet de apa si indeparteaza partile verzi, dupa care feliaza-i subtire si baga-i in storcator.

Sucul de cartofi poate fi amestecat cu suc de fructe si legume, in special cu suc de mere, de lamaie si de morcovi, si poate fi indulcit cu miere.

Sursa: Secretele