Acasă Stirile zilei Bani Subway a deschis primul magazin din România în București. Urmează Iași și...

Subway a deschis primul magazin din România în București. Urmează Iași și Cluj Napoca

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lanţul american de tip fast food Subway a deschis astăzi primul magazin din România, în franciză, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, şi vizează în următorii patru ani lansarea a 40 de unităţi pe piaţa românească.

Până la finele anului vor fi inaugurate alte două unităţi, una în complexul Palas din Iaşi, iar cealaltă în Iulius Mall Cluj.

Franciza costă 7.500 de euro pe lună, iar partenerii Subway vor plăti, totodată, o sumă reprezentând 8% din afaceri pentru fondul de franciză şi 4,5% din vânzări pentru fondul de publicitate.

Unitatea din Piaţa Victoria are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi 42 de locuri la masă. Restaurantul are zece angajaţi, numărul salariaţilor urmând să fie suplimentat cu cinci persoane. Meniul Subway include sandwich-uri, salate şi alte produse, unităţile având şi opţiunea de catering, iar serviciul de livrare la domiciliu va fi disponibil când vor fi suficiente unităţi care să acopere aria de livrare.

Cristian Ştefănescu, cel care are franciza pentru restaurantul din Piaţa Victoria, a apreciat că McDonald’s nu este un competitor direct pentru Subway, întrucât primul oferă produse de tip fast food, nu sandwich-uri proaspete.

Principalii concurenţi ai Subway în România vor fi McDonald’s, Burger King şi KFC.

Înfiinţat în anul 1965, în Connecticut, SUA, Subway deţine în prezent peste 36.500 de restaurante, în 99 de ţări, fiind cel mai mare lanţ de restaurante fast food din lume în sistem de franciză.