Acasă Sanatate Studiul despre apa imbuteliata care prevesteste o schimbare majora in corpul uman!...

Studiul despre apa imbuteliata care prevesteste o schimbare majora in corpul uman! Va duce in timp la trasformarea corpului baietilor asemanator cu al fetelor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un nou studiu din Germania a descoperit ca mii de chimicale potential daunatoare se infiltreaza din produsele de plastic in alimente si bauturi, inclusiv o chimicala perturbatoare endocrina(CPE) cunoscuta ca dietilhexil fumarat, sau DEHF, care este total nereglementat.

Martin Wagner si colegul lui, Jorg Oehlmann, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, impreuna cu o echipa de cercetatori de la Institutul Federal de Hidrologie, a aflat acest lucru dupa efectuarea de teste asupra a 18 produse cu apa imbuteliata, cautand prezenta diferitelor CPE. Utilizand o combinatie avansata de bioevaluare si spectrometrie de masa de inalta rezolutie, echipa a identificat circa 24 520 de chimicale diferite prezente in apa testata.

Dar motivul de majora ingrijorare si descoperirea de baza a studiului a fost DEHF, o chimicala plastifiant care este utilizata pentru a face sticlele de plastic mai flexibile.

Rezumatul studiului publicat explica faptul ca 13 dintre cele 18 produse cu apa imbuteliata care au fost testate au prezentata activitate anti-estrogena „semnificativa”, in timp ce 16 din 18 mostre au fost gasite ca inhiband receptorii androgeni ai corpului cu un uimitor procent de 90%. in plus, celelalte 24 520 de chimicale in cantitati minuscule in afara de DEHF au fost si ele identificate ca prezentand activitate antagonista, ceea ce inseamna ca si ele sunt daunatoare sistemului hormonal. Asta va duce in timp la trasformarea corpului baietilor asemanator cu al fetelor. Le vor creste sanii si vor fi mai lati in solduri, scrie BZI.

Multe mii de chimicale perturbatoare endocrine utilizate in productia de plastic s-au dovedit nesigure pentru sanatate

Dar se pare ca DEHF nu este singurul ce provoaca daune sistemului endocrin, intrucat echipa nu a putut sa identifice aceasta chimicala ca fiind in mod specific anti-androgena. Aceasta situatie sugereaza ca mai exista inca o chimicala sau o combinatie de substante care se infiltreaza in apa imbuteliata si care interfereaza cu sistemul biochimic de semnalizare a corpului, care este desigur, responsabila pentru producerea de hormoni si utilizarea lor in corp.

„Am confirmat identitatea si activitatea biologica a DEHF si a izomerilor aditionali de dioctil fumarat si maleat, utilizand standarde autentice”, raporteaza cercetatorii. „intrucat DEHF este anti-estrogen, dar nu anti-androgen, concluzionam ca o CPE suplimentara si inca neidentificata trebuie sa contribuie la efectul antagonist al apei imbuteliate”.

Astfel, consumatorii constienti pot evita recipientele de plastic oricand este posibil si sa utilizeze doar recipiente de sticla sau otel in locul celor de plastic, pentru a evita aceste riscuri necunoscute.