Alimentele reputate a fi sanatoase sunt considerate si mai putin satioase. Prin urmare, consumatorii tind sa manance mai mult, de teama ca nu-si vor satisface pe deplin foamea, conform site-ului foodpsychology.cornell.edu.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat in Journal of the Association for Consumer Research, care a demonstrat ca alimentele sanatoase sunt adesea percepute ca fiind mai putin hranitoare.

Cercetatori de la Universitatea din Texas (SUA) au supus mai multe grupuri de studenti unor teste diferite si au descoperit ca alimentele descrise ca fiind sanatoase sunt consumate in cantitate mai mare. Rezultatele sugereaza ca recenta proliferare a etichetarii produselor alimentare sanatoase poate contribui, in mod ironic, la epidemia de obezitate mai degraba decat sa o reduca. In mod surprinzator, chiar si consumatorii care spun ca nu sunt de acord cu ideea ca alimentele sanatoase sunt mai putin hranitoare decat alimentele nesanatoase, sunt supusi totusi acelorasi prejudecati, noteaza Agerpres.

Autorii considera ca cercetarea lor releva necesitatea definirii unei strategii pentru a schimba obiceiurile de consum. Ei sugereaza revizuirea modului in care sunt etichetate produsele alimentare considerate sanatoase prin evidentierea aspectului lor hranitor, astfel incat consumatorii sa poata folosi aceste informatii pentru a evita supraalimentarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.