Acasă Stirile zilei STUDIU SOCANT! Peste 84% dintre utilizatorii de telefoane intra in SEVRAJ daca...

STUDIU SOCANT! Peste 84% dintre utilizatorii de telefoane intra in SEVRAJ daca se intampla asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 84 % dintre participantii unui studiu declara ca dependenta de telefoane inteligente exista si aproape jumatate dintre persoanele intervievate au afirmat ca folosesc telefonul mobil cel putin o data pe ora, iar doua treimi au sustinut ca nu se pot lipsi de telefonul inteligent nici macar o zi, informeaza dailymail.co.uk.

„Cand oamenii traiesc o senzatie neplacuta de sevraj pentru ca nu sunt online, stim ca relatia cu tehnologia nu este administrata corespunzator”, a declarat Richard Graham, de la spitalul de psihiatrie Capio Nightingale din Londra.

Cercetatorii au recrutat dupa aceea sapte persoane care sa renunte o saptamana la telefoanele inteligente – cu exceptia situatiilor de urgenta – descoperind ca peste jumatate din posesorii de aceste gadgeturi (53 %) au suferit de anxietate si au declarat ca stresul cauzat de renuntarea la aceste gadgeturi se compara cu stresul „provocat de mersul la dentist sau cu stresul trait in ziua nuntii”.

De asemenea, subiectii au fost rugati sa noteze emotiile resimtite cand nu puteau folosi telefonul, de exemplu frustrare, anxietate si disconfort.

Nivelul de frustrare a crescut cand subiectii nu isi puteau verifica e-mailurile si retelele sociale si 79 % dintre subiecti aveau un grad mai mare de anxietate cand nu puteau suna sau scrie mesaje.

„Din nefericire, relatiile nesanatoase cu tehnologia, cum ar fi telefoanele, computerele si jocurile, pot avea consecinte distructive, din punct de vedere fizic si psihologic. Vietile oamenilor pot fi afectate de timpul prelungit si neregulat pe care acestia il petrec online, in fata calculatorului sau jucand jocuri”, a avertizat Richard Graham.

Sursa: mediafax.ro