Titanoboa a fost una dintre cele mai temute si periculoase reptile din lume care din fericire a trait in urma cu 60 de milioane de ani, in prezent existand doar fosilele sale.

Titanoboa, stramosul serpilor BOA si Anaconda, avea 14 metri si cantarea o tona, iar potrivit unor analize ale oamenilor de stiinta,titanoboa putea inghiti crocodili intregi si era pradatorul suprem al padurilor tropicale din America de Sud. El a trait timp de 10 milioane de ani.

Acest sarpe nu era unul veninos, insa isi omora prada prin strangulare. Primele fosile titanoboa au fost gasite in 2002. Toto atunci fost descoperite si fosilele altor animale preistorice precum testoase de marimea unei mese de bucatarie si crocodili gigantici. Fosilele datau din Paleocen.

Vezi GALERIA FOTO pe LumeaBizara.ro!

In 2011, fosilele lui Titanoboa au fost expuse la mina de carbune din nordul Columbiei, Cerrejon, acolo unde cercetatorii au descoperit ramasitele unei paduri tropicale si fosilele reptilelor uriase. Astfel, uriasul pradator a fost reconstruit din ramasitele a trei reptile.

„Credem ca Titanoboa a reusit sa atinga aceste dimensiuni pentru ca era mult mai cald la Ecuator, la 60 milioane de ani de la disparitia dinozaurilor”, a explicat doctorul Bloch.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.