Acasă Stirile zilei Stiinta STRAMOSUL lui Tyrannosaurus Rex a fost descoperit in Venezuela!

STRAMOSUL lui Tyrannosaurus Rex a fost descoperit in Venezuela!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Posibilul stramos al lui Tyrannosaurus Rex, un dinozaur carnivor, a fost descoperit de cercetatori in Venezuela, in urma unor cercetari.

Animalul, care avea circa 1,5 metri lungime, ar fi trait in urma cu 200 de milioane de ani si prezenta „caracteristici unice ale articulatiei tibiei (cel mai mare si mai rezistent os al gambei, conectand femurul cu oasele piciorului, n.r.)”, potrivit articolului publicat de cercetatori.

Ramasitele unui sold si al unei tibii apartinand animalului din noua specie, numita Tachiraptor admirabilis, au fost descoperite dupa 20 de ani de cercetare.

„Numele generic al dinozaurului vine de la Tachira, statul venezuelean unde a fost gasita fosila, iar raptor (termen in limba latina care inseamna „jefuitor”, n.r.) este adaugat ca referinta la comportamentul probabil de pradator al animalului”, potrivit articolului citat de Reuters.

„Epitetul folosit (in denumirea speciei, n.r.) vine sa onoreze «Campania Admirabila» a lui Simon Bolivar, in timpul careia orasul La Grita, localitatea unde au fost identificate fosilele, a jucat un rol strategic”, precizeaza cercetatorii. Campania militara a lui Simon Bolivar, din iunie 1813, a eliberat o mare parte din America de Sud de sub controlul spaniol.

Oamenii de stiinta spun ca dinozaurii din specia Tachiraptor admirabilis au trait in prima parte a erei jurasice si ar putea fi stramosii speciei Tyrannosaurus Rex.

Savantii spera ca excavarile ulterioare in regiunea alcatuita mai ales din roci vulcanice sa duca la descoperirea de noi fosile.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos