Acasă Stirile zilei Stonehenge a reprezentat un centru preistoric pentru muzica rock!

Stonehenge a reprezentat un centru preistoric pentru muzica rock!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stonehenge reprezenta un centru preistoric pentru muzica rock, arata un studiu recent, pietrele din care este compus acest complex renumit emit sunete asemanatoare acelora scoase de clopote, tobe si gonguri.

Potrivit cercetatorilor de la Royal College of Art din Londra, unele dintre menhirele de la Stonhenge scot sunete asemanatoare acelora emise de clopote, tobe si gonguri – atunci cand sunt folosite ca instrumente muzicale sau cand sunt lovite cu ciocane, informeaza dialymail.co.uk.

Arheologii, care au dorit dintotdeauna sa cunoasca motivul pentru care oamenii din Epoca de piatra au transportat acele „pietre albastre” pe o distanta de 320 kilometri, de pe Dealurile Preseli din comitatul Pembrokshire, din sud-vestul Tarii Galilor, pana la Stonehenge, cred ca descoperirea lor ar putea fi o explicatie plauzibila.

Acele „roci sonice” ar fi putut fi special alese pentru „energia lor acustica”, intrucat ele pot sa emita o mare varietate de sunete, de la cele metalice pana la cele cu tenta „lemnoasa”, intr-o multitudine de note muzicale.

„Pietrele albastre” erau folosite in satul Maenclochog – al carui nume inseamna „clopot” sau „pietre cantatoare” – pana pe secolul al XVIII-lea.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos