Acasă Politic Stolojan: Vom ajunge ca in 2000, bucurosi sa-l votam pe Iliescu

Stolojan: Vom ajunge ca in 2000, bucurosi sa-l votam pe Iliescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Partidele de dreapta trebuie sa coopereze in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an, pentru ca altfel se va ajunge la situatia din anul 2000, cand „am fost foarte multi bucurosi sa-l votam pe Iliescu, sa nu iasa Vadim”, a declarat europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan la RFI.

„Forma de colaborare este mai putin importanta. Important este sa intelegem cu totii mesajul acestor alegeri pentru Parlamentul European, care este acelasi mesaj pe care l-am avut in alegerile prezidentiale din anul 2000. Atunci, pe partea dreapta erau candidati si au fost in competitie Petre Roman, Melescanu, Isarescu, Stolojan si cred ca am mai scapat unul sau doi si pana la urma s-au calificat in turul doi Iliescu si Vadim si am fost foarte multi bucurosi sa-l votam pe Iliescu, sa nu iasa Vadim. Mesajul este exact acelasi primit din partea oamenilor acum. Ori gasim o forma de cooperare intre noi, partidele de pe partea dreapta, pentru a ne prezenta cu un candidat puternic in toamna sau, daca nu, sigur ca mergem la un fel de loterie, adica Ponta si cu patru sau cinci candidati pe partea dreapta”, a declarat Theodor Stolojan.

El precizeaza ca PDL stie sa faca aliante.
„Partidul Democrat Liberal stie sa faca si aliante si am demonstrat cand am facut Alianta Dreptate si Adevar, care a castigat impotriva unui PSD si impotriva unui fost premier Adrian Nastase, atunci cand nimeni nu credea ca asa ceva mai este posibil, respectiv in anul 2004, dupa cum Partidul Democrat Liberal a stiut sa faca si fuziuni, de exemplu intre PLD si PD si cand am castigat din nou guvernarea in anul 2008. Deci, nu este o problema pentru PDL, sub orice forma de colaborare putem intra in campania pentru prezidentiale”, a sustinut Stolojan.

Intrebat daca si-ar dori o colaborare intre PDL si Partidul Miscarea Populara, Theodor Stolojan a raspuns: „Vom colabora si cu dansii, desi aceste alegeri au demonstrat cat de mult rau ne-a facut noua, Partidului Democrat Liberal, aparitia acestei Miscari, care a produs multa confuzie (…). A facut Partidului Democrat Liberal mult rau, i-a facut presedintelui Basescu mult rau si, in general, fortei politice de dreapta mult rau”.

„Lasand la o parte acolo cativa veleitari, pur si simplu, care n-au alta treaba decat interesele lor personale, exista si oameni care intr-adevar au crezut intr-o cauza, cauza dreptei si ei merita sa mearga mai departe”, a adaugat europarlamentarul PDL.