Acasă Life Monden Sting va lansa un nou album de studio!

Sting va lansa un nou album de studio!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cantaretul Sting va lansa un nou album de studio cu piese originale – al 11-lea din cariera si primul inregistrat de artist in ultimii 10 ani, in luna septembrie.

Pentru noul album, intitulat „The Last Ship”, Sting s-a inspirat din cantecele pe care le-a compus pentru musicalul omonim de pe Broadway, care va avea premiera anul viitor, informeaza contactmusic.com.

Musicalul are o intriga plasata in anii ’80 in Wallsend, o regiune din nord-estul Angliei, unde Sting, al carui nume real este Gordon Sumner, a copilarit. Muzicianul in varsta de 61 de ani a folosit pentru noul sau album de studio – al 11-lea din cariera – cateva cantece din acel musical, dar si alte piese noi, care nu au fost incluse pe coloana sonora a acelui show.

Sting, aflat in prezent in America de Nord cu turneul sau „Back to Bass Tour”, a lucrat la noul album timp de trei ani si a colaborat pentru acest material discografic cu Brian Yorkey si John Logan, compozitorul coloanei sonore a celui mai recent film din seria „James Bond”.

Discul va fi lansat gratie unei colaborari intre trei case de discuri: Cherrytree, Interscope si A&M Records.

Precedentul album cu piese originale lansat de Sting s-a intitulat „Sacred Love” si a aparut pe piata in anul 2003.

Cantaretul britanic Sting revine in Romania, in cadrul turneului sau „Back To Bass”, urmand sa sustina un concert la complexul Romexpo din Bucuresti pe 31 iulie.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist – Sting s-a nascut in orasul englez Newcastle, iar in 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alaturi de Stewart Copeland si Andy Summers. Formatia a lansat cinci albume, a castigat sase premii Grammy, iar in 2003 a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.

Sting a vandut aproape 100 de milioane de albume, solo si alaturi de grupul The Police. Ca artist solo a castigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy si a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

Sursa: mediafax.ro