Un grup de cercetatori de la Universitatea din Illinois au reusit sa creeze o suprafata electrotactila extrem de subtire care, prin impulsuri electrice creeaza senzatii utilizatorului.

Cu o grosime extrem de mica, materialul creat de John Rogers si colegii sai foloseste stimulatori electrotactili pentru a transforma semnale electrice de diferite intensitati in senzatii tactile.

Printr-un material publicat de cei de la „Wired” , este descrisa in detaliu procedura care poate fi rezumata prin cativa pasi. In primul rand se aplica circuite flexibile pe un tub pliabil de forma degetului uman, dupa aceasta etapa respectivul tub este intors pe dos si aplicat pe un deget.

La contactul cu pielea stimulatorul este gata sa „iti pacaleasca degetul, si apoi creierul, in interactiunea cu diferite suprafete”.

Intregul ansamblul poate fi conectat la un computer sau un senzor extern pentru a reproduce senzatii extrem de precise si bine definite. Desi ideea nu este noua, tehnologia si materialele folosite fac aceasta versiune a conceptului mult mai practica si mai fiabila fata de versiunile anterioare ale conceputului.

Daca lucrurile evolueaza in directia previzibila, in curand vom vedea si o manusa completa folosind acest sistem iar aplicabilitatea va deveni multipla, de la sesiuni de gaming la aplicatii medicale. Ca de fiecare data, ramane sa vedem ce ne rezerva viitorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.