Unul dintre cei mai mari oameni de stiinta, Albert Einstein spunea ca exista doar intuitia care ne ajuta sa luam deciziile cele mai bune si care este sprijinita de sentimentul ca dincolo de aparente se afla o ordine.

Ni se intampla sa auzim adesea despre cat de importanta este intuitia si cat de important este sa o ascultam atunci cand trebuie sa luam o dicizie importanta, insa nimeni nu ne spune sau ne arata cum functioneaza intuitia si cum ne putem baza pe ea. Daca toata lumea este de acord ca are un rol foarte important, de ce nu ne punem intrebarea: cum ne putem dezvolta abilitatea de a ne baza mai mult pe intuitie?

Elementele de baza

Inainte de a ne considera experti in propriul subconstient trebuie sa invatam sa facem diferenta intre instinct si intuitie. Este esential sa facem aceasta deosebire.

In primul rand, instinctul se defineste ca acea inclinatie personala catre un anumit comportament, ce are la baza lucruri adanc inradacinate inca de pe vreme stramosilor nostri din Epoca de piatra. Nu este nimic invatat aici.

De partea cealalta, intuitia este un sistem complex dezvoltat de creierul fiecaruia dintre noi, sistem ce functioneaza ca un pod de legatura intre subconstient si constiinta. Este un proces care nu necesita o gandire analitica. In acest caz trebuie facuta si o distinctie intre intuitie si acel sentiment interior pe care il avem atunci cand traim o experienta noua.

In acest ultim caz ne referim la acele situatii in care ne aflam intr-un moment complet nou si parca incepem sa auzim o voce interioara care incearca sa ne spuna ceva, ca o banuiala.

Continuarea pe LikeNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.