Stiai ca in noaptea asta se schimba ceasul? Poate ca da…, dar ceea ce nu stiai este ca in aceasta noapte creste riscul pentru cei cu infarct miocardic si rata sinuciderilor in randul barbatilor.

Potrivit cercetatorilor din SUA, organismul uman se adapteaza foarte greu la ora de vara, schimbarea perturband ceasul biologic. Cele mai afectate persoane, matinalii. Se pare ca si riscul de infarct creste cu 10%, pentru ca trecerea la ora de vara ar afecta negativ inima. Asta sustin cercetatorii englezi, intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine. Se pare ca riscul de infarct miocardic creste mai ales in saptamana de dupa schimbarea orei. Odata cu trecerea la ora de vara creste si rata sinuciderilor in randul barbatilor. Medici din Australia sustin acest lucru. Fenomenul se manifesta timp de mai multe saptamani.

Romania trece in aceasta noapte la ora de vara. Ora 3:00 va deveni ora 4:00. Asta inseamna ca 27 martie va fi cea mai scurta zi din an si ca vom dormi cu o ora mai putin. Prin aceasta trecere, orarul de vara din Romania este corelat cu cel practicat in tarile membre ale Uniunii Europene si se aplica pentru perioada cuprinsa intre ultima duminica a lunii martie si ultima duminica a lunii octombrie.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.