Acasă Stirile zilei Justitia STENOGRAMELE cazului Mehedinti: Este sau NU premierul ultima veriga a TRAFICULUI de...

STENOGRAMELE cazului Mehedinti: Este sau NU premierul ultima veriga a TRAFICULUI de influenta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stenogramele cu care s-a motiviat dispunerea arestarii in cazul lui Adrian Duicu si a sefului Politiei Mehedinti, arata ca traficul de influenta a fost comis in Palatul Victoria.

Stenograma indica faptul ca Duicu il asigura pe seful Politiei, Constantin Ponea, ca a vorbit despre el si despre familia sa „in biroul oval” din Palatul Victoria timp de 15 minute. Potrivit Gandul, procurorii sustin ca traficul de influenta a fost comis in biroul premierului Victor Ponta; judecatorul admite ca locul in care se desfasoara atiunea este Palatul Victoria, dar nu poate spune cu certitudine daca este vorba de anticamera premierului sau chiar biroul sau. De asemenea, judecatorul spune ca „ramane de stabilit” cine este „seful al mare” care-l cheama la Palatul Victoria pe seful Politiei Romane, Petre Toba, sa-i rezolve problema baronului Adrian Duicu.

Procurorii DNA sustin, in referatul la dosarul de coruptie al presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, faptul ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Ca sa rezolve asta, Duicu a mers, potrivit procurorilor, in biroul lui Victor Ponta, de la Palatul Victoria.

In schimb, judecatorul Curtii de Apel spune ca, in mod cert, evenimentele s-au petrecut in Palatul Victoria, dar ca nu e clar daca a fost in biroul premierului Ponta sau in anticamera.

In dosarul de coruptie in care seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful politiei judetene, Constantin Ponea, au fost arestati preventiv, apare numele premierului Victor Ponta. Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu a facut trafic de influenta chiar in cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca seful IPJ din judet sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb politistul i-a promis ca il scapa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii sustin ca premierul l-a convocat la Guvern pe insusi seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.