Co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a folosit metode specifice comunistilor din anii 50 in razboiul sau cu Daniel Constantin. A trecut de la rafuiala personala la una cu ”sistemul” pe care Constantin l-ar sluji si de aceea ar trebui eliminat din Guvern si apoi si de la varful ALDE si poate si din partid. El sustine ca Guvernul condus de Dacian Ciolos a trebuit eliminat si din cauza ca slujea SISTEMUL si ca nu va avea vreodata vreo relatie cu presedintele Klaus Iohannis care ar fi mentinut la putere de acelasi SISTEM.

Iata ce sustinea co-presedintele ALDE in sedinta Biroului Politic Central al ALDE in care lui Daniel Constantin i-a fost retras sprijinul politic si deci eliminat din guvern.

STENOGRAME:

”Am avut anumite semnale in timp ca nu avem eu si domnul co-presedinte aceeasi agenda politica. O spun cu mare regret – din timpul campaniei electorale au existat o serie de declaratii pe care le-a facut prin interviuri si se punea sub semnul intrebarii ce facem noi ca partid liberal? Cu alte cuvinte suntem indreptatiti sa pledam pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, sa condamna abuzurile si excesele facute de institutiile represive ale statului?

Si am ramas foarte suprins dar am tacut din gura pentru ca atunci ne aflam in plina campanie si nu era bine sa amplificam un diferend de viziune, in fond de ceva ce tine de principiile esentiale ale liberalismului. Nu cred ca exista in lume un partid care sa se eticheteze ca liberal, poate doar cu exceptia PNL, dar ei nu mai sunt partid liberal dupa cum stiti si care sa abdice de la apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor si ca le cantam in struna institutiilor de forta si institutiilor represive.

Eu am zis ca poate a fost un accident… Dar nu stiu daca a fost numai un accident pentru ca in campanie eu am mers pe acest discurs si am riscat si stiti foarte bine care este situatia ca sa ma trezesc inr-o buna zi impreuna cu alti colegi ca suntem etichetati chiar de domnul Daniel Constantin penali.

Deci eu sunt penal, Varujan felicitari, Daniel Chitoiu, Mircea Banias imi pare rau dar faci si tu parte din aceeasi categorie si lista poate sa continue de la stanga la dreapta – Ovidiu Silaghi si tu si stai ridicati mana, Molot cutare… astia suntem, suntem penali. si eu am ramas neplacut surprins, am tacut din gura si nu am spus nimic. Dar lucrurile nu s-au oprit aici!

Daca in partidul asta unii vorbim de drepturi si libertati si unii ne situam de partea sistemului inseamna ca avem o problema grava. Problema nu e cate procente are unul si altul si de sedii, problema este cum ne pozitionam politic. Nu poti sta in guvern si sa faci figura de tehnocrat pentru ca atunci ma intreb de ce dracu l-am mai dat jos pe Ciolos? Erau buni tehnocratii. aia erau foarte buni – erau prieteni cu Sistemul si asa mai departe. Vrem o Romania democratica , vrem o Romanie libera? Nu stiu, dar intr-un fel sau altul lucrurile trebuie sa le clarificam. Nu e nici o tragedie – unii vor sa fie sustinatorii Sistemului.

Nu o sa fiu prieten cu presedintele Iohannis atata timp cat o sa fie sustinut de Sistem si o sa se sprijine pe Sistem si o sa sustina el insusi Sistemul. Nu am sa fie prieten cu nimeni in acest sens.”, a aratat Calin Popescu Tariceanu, co-presedinte ALDE conform STENOGRAMELOR intrate in posesia STIRIPESURSE.RO.

 

Reactia lui Daniel Constantin a venit tot in cadrul sedintei:

”Stimati colegi, in urma cu un an si jumatate am avut o discutie cu domnul Tariceanu si am spus ca nu am nimic impotriva sa mearga in continuare pe discursul pe care domnia sa il are. I-am impartasit atunci ca eu am un discurs care sa vorbeasca despre economie, despre constructie, despre ce putem sa facem astfel incat Romania sa progreseze. Apreciez determinarea domnului presedinte Tariceanu, dar liberalismul si conducerea unui stat nu stau numai in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale. Sunt esentiale, dar nu poti in discursul public sa vorbesti numai despre aceste lucruri. L-am apreciat pe domnul Tariceanu ca prim-ministru in perioada 2004-2008 pentru ca parea ca este omul care vorbeste despre economie, care liberalizeaza piata, care contribuie la integrarea Romaniei in UE. Astazi nu cred ca e bine sa ne concentram numai intr-o singura directie. Nu am folosit niciodata cuvantul ‘penal’, nu il am in vocabular. A fost o informatie de presa in aceasta saptamana, pe care am contrazis-o imediat, ca nu-mi apartine. Astfel, atribuindu-mi aceste lucruri nu pot sa le cataloghez din pacate decat ca minciuni.”, a replicat Daniel Constantin, co-presedinte ALDE, conform STENOGRAMELOR intrate in posesia STIRIPESURSE.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.