Acasă Stirile zilei Energie Statul român scoate la vânzare pachete de acțiuni la Romgaz și Transgaz...

Statul român scoate la vânzare pachete de acțiuni la Romgaz și Transgaz Mediaș

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Economiei Lucian Bode a anunțat la Mediaș că în următoarea perioadă ministerul pe care îl conduce va demara procesul listare a pachetului minoritar de acțiuni pentru societățile Transgaz și Romgaz. Acesta crede că succesul va fi unul cel puțin pe măsura celui înregistrat în cazul Transelectrica.

Bodea a discutat preț de două ore cu conducerile Romgaz și Transgaz chiar la sediul acestora din Mediaș, după care a anunțat că Minsterul Economiei urmează să listeze pe piață pachetul minoritar prin ofertă publică secundară.

”În primul și primul rând am abordat stadiul acțiunii de listare a pachetului minoritar de acțiuni. Vorbim de cele 15 la sută din acțiunile Romgaz respectiv Transgaz. Pachet minoritar prin ofertă publică secundară la fel cum s-a întâmplat în urmă cu câteva zile cu altă societate aflată sub coordonarea ministerului nostru. Vorbesc aici de Transelectrica. Ne interesează foarte mult stadiul în care se află acest proces de pregătire. Ne dorim din tot sufletul să avem succes și cu această listare așa cum am înregistrat un succes din listarea pachetului cu Transelectrica. Sunt absolut convins că printr-o atenție deosebită acordată acestui proces putem înregistra  și de data aceasta un succes. Putem gândi creșterea procentului de acțiuni din cel de 15 la sută care revin micilor investitori, pentru că am văzut la Transelectrica o voință din partea acestora. 275 la sută subscriere ceea ce este extraordinar și sunt absolut convins că și la Transgaz, interesul va fi cel puțin la nivelul manifestat în cazul Transelectrica”, a spus Ministrul Economiei.

Bode a anunțat de asemenea încheierea litigiului dintre Romgaz și ELCEN Iernut și asta după ce Administrația Generală a Acționarilor a acestei termocentrale a deci transferul acesteia căttre Romgaz în contul datorie de 150 de milioane de euro.