Acasă World Stare de alerta in Siria. Avioane israeliene survoleaza zone ocupate de armata...

Stare de alerta in Siria. Avioane israeliene survoleaza zone ocupate de armata siriana!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe avioane ale armatei israeliene au efectuat luni dimineata cateva raiduri aeriene asupra unor pozitii ocupate in prezent de armata din Siria.

 

„Armata israeliana a vizat noua pozitii ale armatei siriene, ca raspuns la un atac provenind din Siria in care a fost ucis un adolescent israelian, iar alti doi civili israelieni au fost raniti”, se arata intr-un comunicat militar.

 

„Instalatiile vizate includ cartiere generale militare siriene si rampe de lansare. Tintele au fost atinse”, precizeaza armata.

 

„Locuitori din nordul Israelului au auzit explozii de partea siriana a frontierei”, a scris site-ul de stiri israelian Ynet.

 

Un adolescent arab israelian, in varsta de 13 ani, a fost ucis duminica in Golan, in cel mai grav incident armat care a avut loc in partea ocupata de catre Israel, de la inceputul razboiului civil din Siria, in 2011.

 

Armata israeliana a evocat „un atac intentionat” asupra unui vehicul civil, comis de catre fortele din Siria. Potrivit unui purtator de cuvant, tancuri israeliene au ripostat vizand pozitii ale armatei siriene, fara sa anunte victime.

 

Surse din domeniul securitatii, citate de postul public israelian de radio, au anuntat ca proiectilul a fost lansat duminica de catre armata siriana. Armata israeliana, contactata de AFP, nu a vrut sa comenteze pe aceasta tema.

 

In martie, armata israeliana a bombardat pozitii detinute de catre fortele siriene, la cateva ore de la explozia unei bombe care a ranit patru militari israelieni, in Platoul Golan.

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos