Stai prost cu increderea? Iata meniul care te ajuta sa ai mai multa incredere in oameni!

Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Leiden, triptofanul, un compus regasit in oua, dar si in ciocolata, carne rosie, spanac, banane si carne de curcan, sporeste sentimentul de incredere in oameni.

Cercetatorii olandezi au efectuat un experiment in cadrul caruia au rugat cativa voluntari sa se imparta in grupe de cate doi si sa ia parte la un joc al increderii.

In timpul jocului, cate un membru din fiecare grup primeste o suma de bani si i se ofera posibilitatea sa dea o parte din ea partenerului. Jocul prevede ca suma oferita sa se tripleze, moment in care persoana imprumutata va restitui banii primiti initial.

Jocul este considerat un mod de evaluare a increderii, deoarece primul jucator poate avea o situatie mult mai buna, dar numai daca are suficienta incredere in al doilea jucator incat sa ii ofere la inceput o suma mare de bani.

Participantii la experiment au primit suc de portocale, iar, in jumatate dintre cazuri, in suc s-a adaugat triptofan.

Jucatorii care au baut suc de portocale cu triptofan au oferit perechilor lor aproape cu 40% mai multi bani, potrivit rezultatelor studiului publicat in revista Psychological Science.

„Increderea interpersonala este un element esential al vietii sociale si al comportamentului de cooperare (…). Suplimentarea aportului de triptofan si consumarea alimentelor care contin triptofan promoveaza increderea interpersonala intr-un mod accesibil, eficient si sanatos”, au afirmat cercetatorii olandezi in studiul respectiv.

Triptofanul se formeaza in organism in timpul digerarii unor proteine si este un element de constructie a serotoninei, hormonul «starii de bine» din creier. Este, de asemenea, un sedativ natural, ceea ce explica starea de somnolenta dupa o masa cu multa friptura de curcan.

Sursa: mediafax.ro

spre