Acasă Sanatate Spune-mi unde ai acnee, ca sa-ti spun de ce boli suferi!

Spune-mi unde ai acnee, ca sa-ti spun de ce boli suferi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Localizarea acneei pe fata si pe corp spune multe despre sanatatea corpului. Semnele de avertizare sunt usor de citit: imagineaza-ti corpul ca pe o harta, iar defectele ca pe niste forme de relief specifice. Corpul uman este impartit in mai multe zone, iar aparitia acneei in fiecare dintre aceste zone este corelata in mod direct cu anumite boli si afectiuni.

Zona 1: Hormonii

Zona 1 corespunde barbiei si gatului. Existenta acneei in aceasta zona ar putea fi un indiciu pentru stres excesiv, probleme ale glandelor suprarenale, sau excese de sucuri si dulciuri.

Zonele 2 & 3: Grad ridicat de stres

Zona a 2-a este zona umerilor. Existenta acneei in aceasta zona ar putea fi un indiciu pentru probleme legate de stres si de imunitate slabita. Ridica piciorul de pe acceleratie, inspira adanc si acorda-ti mai mult timp pentru distractie si relaxare. Zona 4: Stomacul

Zona a 4-a este zona pieptului.

Existenta acneei in aceasta zona se poate datora consumului excesiv de alimente fast food sau unei digestii slabe. Incearca sa mananci mai des alimente organice.

Zonele 5 & 6: Carente de vitamine

Existenta acneei in aceasta zona ar putea semnala carente de anumite vitamine. Incearca sa adaugi in alimentatie mai multe fructe si legume. Nu te baza exclusiv pe suplimentele de vitamine si minerale, acestea nu pot inlocui pe deplin nutrientii obtinuti in mod natural din fructe si legume, noteaza secretele.

Zona 7: Glicemie

Zona a 7-a corespunde stomacului si semnaleaza probleme de hiperglicemie. Evita sa consumi zahar rafinat si paine, si suplineste aportul de fructe si legume proaspete.

Zona 8: Igiena personala sau boli cu transmisie sexuala

Igiena precara este principala responsabila pentru problemele de acnee din aceasta zona. Si mai grav, prezenta verucilor in zona intima poate semnala existenta unei boli cu transmitere sexuala, mai ales in cazul in care eruptiile acneice sunt insotite de mancarimi. Consulta neaparat un medic!

Zonele 9 & 10: Alergii sau probleme dermatologice

Acneea de pe solduri si coapse indica o alergie la produse cosmetice si detergenti. Acneea de pe gambe poate fi o consecinta a epilarii necorespunzatoare cu lama de ras sau cu ceara, caz in care se recomanda sa acorzi mai multa atentie epilarii si sa folosesti produse adecvate.

Zonele 11 & 12: Sistemul digestiv sau sistemul nervos

Zonele 11 si 12 corespund zonei mijlocii si cervicale a spatelui.

Existenta acneei in aceasta zona ar putea fi un indiciu al unei alimentatii prea bogate in calorii. Ar putea semnala, insa, si probleme de somn insuficient si suprasolicitare mentala.

Zonele 13: Sistemul digestiv

Acneea de pe piept indica, de obicei, ca ceva este in neregula cu digestia, sau ca alimentatia este una gresita. Adopta o alimentatie sanatoasa si acneea va disparea. Pielea este oglinda sanatatii interioare. Analizeaza-te cu atentie in oglinda pentru a afla de ce boli si afectiuni suferi.