Acasă Politic Spitalul baronului Oprisan este preluat de Armata! Managerul Spitalului Judetean Focsani „se...

Spitalul baronului Oprisan este preluat de Armata! Managerul Spitalului Judetean Focsani „se ascunde intr-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat, luni, ca a decis, impreuna cu ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, sa fie dat un ordin prin care managementul Spitalului Judetean Focsani sa fie asigurat de cadre militare, pe perioada starii de urgenta.

„Ca prima intentie, avand in vedere ca tot managementul spitalului judetean este infectat cu COVID-19 – managerul si ceilalti sunt contacti, am luat decizia impreuna cu ministrul Apararii sa dam un ordin de misiune in care managementul pe perioada starii de urgenta sa fie asigurat de cadre militare medicale venite din tara de la Spitalul din Brasov, precum si de aici de la spitalul militar”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Aktual24.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica dimineata ca directorul Spitalului Judetean din Focsani, Constantin Mandrila, care a fost depistat cu COVID-19, a fugit din spital cu toata documentatia.

„Focsaniul si Vrancea reprezinta un punct nevralgic in acest moment. Avem o transmitere comunitara extinsa. Daca e sa ne raportam la tot orasul, Spitalul Militar din Focsani are 35 de cadre infectate, avem doua cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Politie. La Spitalul Judetean managerul este confirmat pozitiv, a si plecat din spital, a plecat cu toata documentatia si ce mai avea el in birou – este o problema. Maine voi fi la Focsani si ne gandim, dupa ce voi face evaluarea, inclusiv la un management militar. Am vorbit si cu domnul ministru al apararii, domnul general Ciuca si vom duce si la Focsani, cred, o conducere militara”, a spus Tataru la Digi24.

Tataru a mai declarat ca managerul Spitalului Judetean Focsani e de negasit, ca „se ascunde intr-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”.

Ministrul a mentionat ca gandeste la o ancheta penala in ceea ce-l priveste pe managerul Spitalului, Constantin Mandrila.

In cursul zilei de joi, managerul Constantin Mandrila a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos