Acasă Sanatate SPATIUL PERSONAL. Cercetatorii au calculat limitele acestuia pana la centimetru

SPATIUL PERSONAL. Cercetatorii au calculat limitele acestuia pana la centimetru

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Washington au decis sa investigheze limitele spatiului personal al omului si l-au calculat pana la centimetru.

Psihologii spun ca incalcarea limitelor spatiului personal ofera emotii negative, cauzand disconfort . Totodata, invadarea spatiului personal duce la generarea de cortizol, hormonul stresului si la aparitia chiar a agresivitatii.

Care sunt, prin urmare, granitele fizice pe care nu ar trebui sa le depasim in relationarea cu alti oameni?

Expertii americani au efectuat un experiment cu 200 de voluntari. Ei au fost impartiti in doua grupuri. Cu primul grup de subiecti nu s-au purtat deosebit de ceremonios si le-au invadat in mod constant spatiul personal. Celalat a fost protejat de contactul apropiat cu alte persoane.

Dupa aceasta, toti participantii la experiment au fost rugati sa completeze un chestionar pe baza caruia oamenii de stiinta au fost capabili sa calculeze limitele spatiului personal.

Astfel, pentru un om deschis si sociabil, spatiul confortabil la care ar trebui sa se afle cineva este de 20-22 cm . Pentru un om inchis, introvertit – 35-40 cm.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos