Acasă Stirile zilei SOV desfiinteaza politicienii si lauda DNA! Politicienii voiau si 40% dintr-un contract!...

SOV desfiinteaza politicienii si lauda DNA! Politicienii voiau si 40% dintr-un contract! DNA a reusit sa curete! A intrat frica in ei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul mogul Sorin Ovidiu Vintu a explicat ce s-a ascuns in spatele OUG 13 si la ce nivel ajunsesera politicienii.  Decretul privind gratierea este dedicat „functionarimii”, sustine Sorin Ovidiu Vintu intr-un interviu acordat din inchisoare jurnalistului Radu Banciu pentru B1 TV. Omul de afaceri amendeaza modul in care a fost comunicat motivul emiterii decretului.

„Un decret de gratiere nu este asa cum se comunica, act de caritate, este o decizie politica. Iar clasa politica ia o asemenea decizie in functie de necesitatile statului. Ce probleme majore are Romania astazi? Ma rog, una mare si una mica. Functionarimea refuza sa mai semneze. De ce? Pe lantul de decizie intr-un sistem trebuie sa fie unul sau doi care sa aiba un cadavru in dulap. si ii e frica sa nu fie descoperit, sa nu atraga atentia asupra lui si de aia nu mai semneaza”, arata Sorin Ovidiu Vintu.

Vintu merge mai departe si spune ca actul normativ privind gratierea trebuie aprobat, pentru ca retragerea lui a condus la un blocaj in sistemul public. „Orice program ai vrea sa initiezi se loveste de acesta reticenta a functionarimii. si atunci esti obligat sa dai un decret de gratiere care sa le arunce afara cadavrele din dulap. Cu ce dai acel decret de gratiere? il dai cu faptele respective. Mita si asa mai departe. Nu vii si comunici, vai saracii hoti stau cate trei in pat, ii mananca plosnitele si trebuie sa dai un decret de gratiere. E un fas care nu rezolva problema”, a mai spus Vintu, in interviul pentru postul TV B1.

Spaga 40% din contract

Omul de afaceri mai spune ca actele de coruptie nu au tras Romania in jos, ci dimpotriva. „Fara coruptie nu exista dezvoltare. Evident, ne dorim sa fie in doze ceva mai rezonabile”, adauga Vintu. insa pentru limitarea coruptiei, omul de afaceri felicita Directia Nationala Anticoruptie pentru actiunile derulate pana in 2015. „Politicienii ajunsesera de un tupeu extraordinar. Voiau si 40% dintr-un contract. Efectiv, lacomia nu mai avea margini. Omul de afaceri era obligat sa fure 400% ca sa-si scoata si el banii sa dea spaga. DNA-ul a reusit sa curete. Majoritatea cazurilor pe care le vedeti sunt pana in 2015. in 2016 si 2017 nu mai sunt asa multi hoti. A intrat frica in ei”, clarifica Vintu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos