Laura Chitoiu, Directorul Directiei Avizari din cadrul ASF, s-a autosuspendat din functie, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu fiind urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice in dosarul „Carpatica Asig”, potrivit presedintelui ASF, Dan-Radu Rusanu.

Laura Chitoiu a mers joi dimineata la DNA pentru a i se aduce la cunostinta calitatea sa de suspect in dosarul „Carpatica”, capatata in urma intrarii in vigoare a noilor coduri in materie penala, dupa ce sotia fostului ministru de Finante a fost invinuita in acest caz.

Procurorii DNA au inceput in 28 ianuarie urmarirea penala pe numele sotiei fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, aceasta fiind astfel invinuita in dosarul „Carpatica”.

La intrarea in vigoare a noilor coduri penale, la 1 februarie, calitatea acesteia s-a schimbat din invinuit in suspect, astfel ca a fost chemata la DNA, unde s-a prezentat vineri dimineata pentru a i se aduce la cunostinta noile dispozitii referitoare la cazul ei.

Sotia ministrului de finante este urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice, in calitate de director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), in dosarul „Carpatica”, in care omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai – decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.