Curtea de Apel Bucuresti a decis joi ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, sa fie plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este cercetat de DNA pentru luare de mita.

Instanta i-a admis lui Sorin Oprescu o contestatie si a dispus inlocuirea arestarii preventive cu arestul la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.

Decizia este definitiva, iar Sorin Oprescu va fi eliberat joi din arestul Politiei, relateaza Agerpres.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligatii: sa nu paraseasca imobilul unde locuieste fara permisiunea organului judiciar; sa se prezinte in fata DNA si a judecatorilor ori de cate ori este chemat; sa nu comunice cu ceilalti inculpati si martori din dosar; sa poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Initial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mita, dupa care procurorii au extins urmarirea penala pentru spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si constituire de grup infractional organizat.

Potrivit DNA, in perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.