Cap Limpede

Justitia

Sorin Frunzaverde a fost condamnat la inchisoare pentru fraudarea alegerilor prezidentiale

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul alegerilor prezidentiale din 2014, in care a fost acuzat de faptul ca si-ar fi exercitat ilegal influenta in scopul obtinerii mai multor voturi in favoarea candidatului partidului din care facea parte, PNL.

Potrivit portalului instantelor de judecata, in acelasi dosar, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei in vederea obtinerii unui folos necuvenit, pentru influentarea declaratiilor si uz de fals.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile.

Tribunalul Caras-Severin l-a condamnat pe Sorin Frunzaverde pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in vederea obtinerii unui folos necuvenit la doi ani inchisoare dispunand suspendarea executarii pedepsei inchisorii sub supraveghere pe durata termenului de incercare de patru ani. De asemenea, pe durata termenului de incercare, Frunzaverde va trebui sa se supuna mai multor masuri de supraveghere, si anume sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Caras-Severin, la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile, scrie Agerpres.

Totodata, instanta a stabilit pentru ambii inculpati pedepse complementare privind interzicerea exercitarii anumitor drepturi pe o perioada de 5 ani, iar in cazul lui Ghiorghioni, o amenda penala de 27.000 lei pentru savarsirea infractiunii de uz de fals si o pedeapsa accesorie privind exercitarea unor drepturi.

Instanta ii obliga, de asemenea, pe cei doi sa plateasca statului cate 4.000 lei, cheltuieli judiciare.

Comin Bolosin, avocatul lui Ionesie Ghiorghioni, a declarat ca va face apel impotriva sentintei, pe care o considera „nelegala si netemeinica”.

Potrivit acuzatiilor procurorilor, intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzaverde si-a folosit influenta pe care o avea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean, Ionesie Ghiorghioni, in vederea obtinerii, in cel de-al doilea tur de scrutin, unui numar mai mare de voturi pentru candidatul formatiunii politice din care faceau parte. Ghiorghioni, la randul sau, le-a solicitat mai multor primari acelasi lucru, conditionand repartizarile bugetare de la CJ de rezultatul votului.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-84402").on("click", function(){ $(".com-click-id-84402").show(); $(".disqus-thread-84402").show(); $(".com-but-84402").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});